Tο Fortnite Mobile αποσπά την προσοχή των μαθητών

Η μετάβαση του Fortnite στα κινητά προκαλεί διάφορα προβλήματα στα σχολεία, καθώς τα παιδιά ασχολούνται μόνο με αυτό, μαλώνουν για τα αποτελέσματα και καταστρέφουν το Wi-Fi για όλους τους άλλους.

Το Kotaku μίλησε σε έναν δάσκαλο, για την αύξηση των παιδιών που παραμελούν το σχολικό τους έργο υπέρ του παιχνιδιού.

“Έχει σημειωθεί άνοδος του αριθμού των περιστατικών με μαθητές που πηγαίνουν σε μαθήματα ενώ παίζουν παιχνίδια. Ξεκίνησαν ένα αγώνα κατά τη διάρκεια του γεύματος ή πριν το σχολείο και πρέπει να ολοκληρώσουν τους αγώνες των 10-15 λεπτών. Τους έχω παρατηρήσει να κάθονται δίπλα δίπλα και να προσποιούνται ότι κάνουν εργασίες», είπε ο Gutierrez.

Οι μαθητές κάνουν συνέχεια δημοσιεύσεις σχετικά με τη χρήση του Fortnite στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ορισμένα σχολεία έχουν απαγορεύσει στους φοιτητές να κατεβάζουν το Fortnite στα iPads που τους παρέχονται ή απλώς απενεργοποίησαν το παιχνίδι στα σχολικά δίκτυα Wi-Fi.

Η Epic Games ξεκίνησε την κινητή έκδοση του εξαιρετικά επιτυχημένου τίτλου για PC και κονσόλας την τελευταία εβδομάδα,που εκτίναξε τα charts των iOS σε 47 χώρες σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την κυκλοφορία του Fortnite Mobile και κέρδισε 1 εκατομμύριο σε αγορές εντός των εφαρμογών στις τρεις πρώτες ημέρες του στο App Store.

Οι δάσκαλοι δεν φαίνεται να περνάνε πολύ καλά, καθώς δηλώνουν ότι “το Fortnite κυκλοφόρησε στα κινητά, που σημαίνει τώρα ότι οι μαθητές της μέσης εκπαίδευσης μπορούν να παίξουν το παιχνίδι και δεν σταματούν ποτέ να μιλάνε στο σχολείο πίσω από την πλάτη μου στα τηλέφωνά τους που είναι καλύτερα από το δικό μου. Τι κόσμος. ”

Mέρος της δημοτικότητας του Fortnite είναι το γεγονός οτι προσφέρει crossplay με τις εκδόσεις του Pc και του Playstation 4 του παιχνιδιού..Το παιχνίδι θα έρθει στο Android τελικά, αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο σε iOS συσκευές και μόνο με πρόσκληση.

Πηγή: gr.ign.com