Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για πραγματοποίηση επ’ αμοιβή απογευματινών χειρουργείων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή του στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για πραγματοποίηση επ’ αμοιβή απογευματινών χειρουργείων στα Δημόσια Νοσοκομεία, και χαιρετίζει την απόφαση σύσσωμης της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαϊας – Ο.Μ.Αιγίου να μην συμμετάσχει στην πραγματοποίηση απογευματινών αμειβόμενων χειρουργείων.

Επιπλέον, δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για άσκηση ιδιωτικού έργου ιατρών του ΕΣΥ, μέτρο που ουσιαστικά δημιουργεί ιατρούς δύο ταχυτήτων και προκαλεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ ιδιωτών ιατρών και ιατρών του δημοσίου τομέα.

Μόνη λύση στα προβλήματα υποστελέχωσης του Ε.Σ.Υ. αποτελεί η προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων σε αυτό, και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας προκειμένου να αποφευχθεί η εργασιακή εξουθένωση, που έχει οδηγήσει σε παραίτηση χιλιάδες γιατρούς και τα περιφερειακά νοσοκομεία σε απόγνωση.

Η παροχή δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης αποτελεί δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση μίας ευνομούμενης πολιτείας. Η δημιουργία ιατρών δύο ταχυτήτων και ο διαχωρισμός των πολιτών σε «έχοντες» και «μη-έχοντες» μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

 

 

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου,

Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

Αγγελόπουλος Γεώργιος              Κουσουρής Δημήτριος