Αίγιο – Βραδινός περίπατος στα μπλε χρώματα του Make-A-Wish – Το πρόγραμμα

Το Αίγιο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, τη Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου 

 

Η 29η Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, είναι ημερομηνία ορόσημο για το Make-A-Wish παγκοσμίως και η επέτειος του εορτασμού της εκπλήρωσης της 1ης ευχής, του Chris που, 44 χρόνια πριν, έγινε αστυνομικός για μία ημέρα.

Φέτος, με πρωτοβουλία οικογενειών παιδιών ευχής, ο περίπατος θα διεξαχθεί σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτές είναι και η πόλη μας, το Αίγιο! Oι περίπατοι θα είναι βραδινοί ώστε να φωτιστεί ο ελληνικός ουρανός, από άκρη σε άκρη, στο μπλε χρώμα του Make-A-Wish με ειδικά φαναράκια και φωταγωγήσεις, ενώ τις πορείες θα οδηγήσουν παιδιά ευχής και οι οικογένειές τους.

Ο περίπατος θα διεξαχθεί στο Αίγιο τη Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και της Αντιδημαρχίας Επικοινωνίας/Δημοσίων Σχέσεων/Εθιμοτυπίας/Εκδηλώσεων και θα φωταγωγηθεί η Πλατεία Αγίας Λαύρας, ενώ η εξέλιξη των περιπάτων από κάθε πόλη θα αναμεταδίδεται μέσω του ΡΥΘΜΟΥ 94.9!

Το πρόγραμμα της γιορτής έχει ως εξής:

8.15 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Λαύρας: Εικαστικοί εθελοντές μαζί με τα παιδιά, θα ζωγραφίσουν με θέμα «Κάνω μια ευχή για τα παιδιά της Ευχής» και θα κάνουν face painting. Η Παιδική Νεανική Χορωδία του Δήμου Αιγιαλείας θα μεταφέρουν μέσα από μουσική και τρυφερούς στίχους το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας. Οι συμμετοχές είναι δωρεάν, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό φαναράκι με ρεσό μπαταρίας και να το κρατούν κατά τη διάρκεια του περίπατου που θα ακολουθήσει.

9.00 μ.μ. Δέηση-ευχή από ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας στη Πλατεία Αγίας Λαύρας.

9.10 μ.μ. Έναρξη περιπάτου από την Πλατεία Αγίας Λαύρας με διαδρομή: Ευθ.Γάτου-Ανδρέου Λόντου-Μητροπόλεως-Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου και επιστροφή από Μητροπόλεως-Κλ.Οικονόμου στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, με τη συνδρομή της τροχαίας. Ο περίπατος θα είναι σε κανονικό βήμα, ξεκούραστος και κατάλληλος για όλη την οικογένεια. Στην επιστροφή στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, τα παιδιά της ευχής θα συγκεντρωθούν σε ένα σημείο και θα ελευθερώσουν τα μπαλόνια τους στον ουρανό, σηματοδοτώντας τη λήξη της εκδήλωσης.

Τον περίπατο θα συνοδέψει ο αιγιώτης πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας κ. Χρήστος Τσερεντζούλιας, ενώ θα συμμετάσχουν η Δημοτική Αρχή Αιγιαλείας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων Αιγιαλείας, καθώς και τοπικοί σύλλογοι και φορείς, υπό τη στήριξη χορηγών από την τοπική αγορά.