Στην Κορυφή της Ελλάδας το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ Αιγίου

Εξαιρετική είναι η διάκριση για τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΠΑΛ Αιγίου, που συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing», και απέδειξανήδη από την προκριματική του φάση τις υψηλές τους δυνατότητες στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική. Συγκεκριμένα, στο  διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από τους  Σπυρίδωνα Παπαδάκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Πληροφορικής (ΠΕ86) καιΑθανασία Μπαλωμένου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μαθηματικών (ΠΕ03), του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας,συμμετείχαν στα προκριματικά 496 ομάδες μαθητών (τριμελείς) από σχολεία  όλης της χώρας.

Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ Αιγίου συμμετείχε με τέσσερις ομάδες μαθητών και μαθητριών και κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση πανελλαδικά και την πρώτη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την ομάδα με την επωνυμία ¨Cyber Minds¨ που συγκέντρωσε συνολικά 7080 βαθμούς και αποτελείτο από την ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΜΟΥΙΣΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ και ΦΕΡΦΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ που φοιτούν στη Β΄ τάξη του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Αιγίου στο τομέατης Πληροφορικής.

Σημαντική υπήρξε η διάκριση και για τις υπόλοιπες ομάδες του σχολείου καθώς  την 5η θέση στη Δυτική Ελλάδα κατέλαβε η ομάδα με την επωνυμία ¨triapoulakia kathontai¨  αποτελούμενη από τον Αδαμόπουλο Παναγιώτη, την Αθανασίου Παρασκευή και την Αντωνοπούλου Παρασκευή του Αναστασίου της Α΄τάξης, οι οποίοι συγκέντρωσαν 6.150 βαθμούς. Η ομάδα ¨The Professionals¨ των Διαμαντοπούλου Χριστίνας, Κουνάβη Κωνσταντίνου και Νικολάου Αγγελικής της Α΄ τάξης κατέλαβαν την 6η θέση στη Δυτική Ελλάδα καθώς συγκέντρωσαν 5.920 βαθμούς. Τέλος η ομάδα «Β τετράγωνο συν Ι» των Αντωνοπούλου Παρασκευής του Σπυρίδωνα, Αναστασοπούλου Ιωάννας και Παπαϊωάννου Βικτωρίας της Α΄ τάξης  κατέλαβαν την 55η έκτη συγκεντρώνοντας 3.860 βαθμούς.

Την εποπτεία και την προετοιμασία των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό μαθητριών και μαθητών ανέλαβαν από την ειδικότητα των Μαθηματικών οι εκπαιδευτικοί Καρανικόλα Αικατερίνη, ΛιναρδάτοςΓεώργιος και Παπανικολάου Παναγιώτης και από τον ειδικότητα της Πληροφορικής ο υποδιευθυντής του σχολείου Ζυγούρας Δημήτριος, οι οποίοι και προετοιμάζουν πυρετωδώς την ομάδα που αρίστευσε για την  ημιτελική και τελική φάση του Διαγωνισμού που θα υλοποιηθεί δια ζώσης στην Πάτρα, έδρα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, στο Μικτό Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών (Γυμνάσιο-Λύκειο) το Σάββατο 13/4/2024. Ο ανταγωνισμός προβλέπεται να είναι μεγάλος καθώς και οι ομάδες των σχολείων που επίσης προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού  βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.