Αίγιο- Την Παρασκευή 26/4 το 2ο Πασχαλινό Παζάρι για καλό σκοπό

Με δημιουργίες μαθητών 21 σχολείων της Αιγιάλειας

 

Μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και προσφοράς αποτελεί το 2ο Πασχαλινό Παζάρι για καλό σκοπό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο κέντρο του Αιγίου. Μαθήτριες και μαθητές από 21 σχολεία της Αιγιάλειας θα εκθέσουν δημιουργίες τους σε πάγκους που θα στηθούν επί της Κλ. Οικονόμου στο πάνω μέρος της Πλατείας Αγίας Λαύρας και στην οδό Ευθυμίου Γάτου και τα έσοδα θα δοθούν στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου και στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

 

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου εκ μέρους των διοργανωτών: Δήμος Αιγιαλείας, Αντιδημαρχία Παιδείας, Σχολικές Επιτροπές Δήμου Αιγιαλείας και Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιαλείας στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την επανάληψη αυτού του παζαριού που πλέον γίνεται θεσμός. «Τέτοιες δράσεις μας βοηθούν να εμπεδώσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης ειδικά τις ημέρες του Πάσχα, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για καλό σκοπό και μέσα από συλλογική φιλοσοφία και νοοτροπία μπορούμε να οργανώσουμε ανάλογα πράγματα. Μας συγκινεί η απουσία του Μένιου Κουτρόπουλου που έφυγε πριν λίγες ημέρες από κοντά μας, μας λείπει» κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος.

Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης αναφέρθηκε στις αξίες της συμπερίληψης και της ενσυναίσθησης που καλλιεργούνται στη μαθητική κοινότητα μέσα από τέτοιες δράσεις, αξιοποιώντας την επικοινωνία μεταξύ των παιδιών, τη δημιουργικότητα και την ουσία των σχέσεων με μηνύματα κατά των διακρίσεων και του σχολικού εκφοβισμού, την ίδια ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί να φτιάξει ένα μέτωπο κοινωνίας-παιδείας προς την ίδια κατεύθυνση. Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Επαμεινώνδας Δούλοςεξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι συμμετέχουν πολύ περισσότερα σχολεία, συνολικά 21 από όλη την Αιγιάλεια, ακολουθώντας τη «γραμμή» του αείμνηστου Μένιου Κουτρόπουλου που έλεγε ότι για να πετύχει ένας θεσμός πρέπει να του προσθέτουμε κάτι κάθε χρόνο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αιγιαλείας κ. Λεωνίδας Θεοφανόπουλοςσημείωσε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή των σχολείων φέτος είναι μεγαλύτερη, κάτι που δείχνει την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον παιδιών και εκπαιδευτικών για την συγκεκριμένη δράση, συμμετέχοντας ενεργά και συνεισφέροντας στους συμπολίτες τους. «Όλες οι δημιουργίες είναι χειροποίητες και πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους μαθητές με τη πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων της κάθε σχολικής κοινότητας με πολλή-πολλή αγάπη και πολλά χαμόγελα» καλώντας τους συμπολίτες να κάνουν τις πασχαλινές τους αγορές για τα δώρα τους συνεισφέροντας στον καλό αυτό σκοπό.

Τις θερμές της ευχαριστίες προς τους διοργανωτές εξέφρασε η κα Ευαγγελία Μαλαμάκη, μέλος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού», που τόνισε ότι δράσεις όπως το παζάρι δίνουν στα παιδιά σπουδαία μαθήματα αγάπης, προσφοράς και σκέψης. «Τα παιδιά έχουν να εισπράξουν περισσότερα από όσα δίνουν με αυτές τους τις όμορφες πινελιές που βάζουν με μεράκι και αγάπη» είπε μεταξύ άλλων. Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΜΕ Αιγίου κ. Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε όσους θα συμμετάσχουν στο παζάρι και ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα.

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν είναι:

Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο Αιγίου, Αβύθου

Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 10ο Αιγίου, Αβύθου, Ελίκης, Ροδοδάφνης, Σαλμενίκου, Αιγείρας, 1ο, 2ο Ακράτας

Γυμνάσιο: 2ο Αιγίου

Λύκεια: 1ο ΓΕΛ Αιγίου, 1ο ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ Αιγίου

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του παζαριού θα φιλοξενηθούν μουσικά δρώμενα από μουσικά σύνολα, μπάντες και χορωδίες, ενώ στους συμμετέχοντες μαθητές θα προσφερθούν σνακ καθώς και νερό, προσφορά της εταιρείας ΚΡΙΝΟΣ. Βεβαίως τις ώρες του παζαριού η Κλ. Οικονόμου θα πεζοδρομηθεί στο σημείο διεξαγωγής. Τέλος, τις υπηρεσίες της θα προσφέρει αφιλοκερδώς η εθελοντική ομάδα ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλεία