Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ!

‘Οχι αγαπητοί μου …δεν θα τους κάνουμε την χάρη ! 

Διότι ‘Εαρ είναι κι όλα ανθίζουν και όλοι μας έχουμε περάσει έναν χειμώνα που ολωσδιόλου ξεκούραστος κι υποστηρικτικός υπήρξε ! Ε, δεν θα μας πηδήξουν και την Άνοιξη !

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Δεν φθάνει που όλοι μας είμαστε σαν να μας είχε κλείσει κάποιος επί 6 μήνες μέσα σ’ ένα σέϊκερ και ‘κανε ζογκλερικά μπαρίστα με περγαμηνές , ήρθε και η απειλή νέου πολέμου στην γειτονιά μας κι άρχισαν οι δυσοίωνες προβλέψεις για τις συνέπειές του !

Εγώ λέω, αν οι ισχυροί του κόσμου έχουν αποφασίσει να τον κάνουν σμπαράλια, δεν τον κάνουν μια κι έξω να ησυχάσουμε και ν’ αποδημήσουμε μια και καλή εις Κύριον, Αλλάχ ή όπου αλλού γουστάρει η ψυχούλα του καθενός θρησκευόμενου ανά τον κόσμο; Αν και τους κόβω σαδιστές, που χαρά αντλούν πόνο να προκαλούν στις ψυχές και τα σώματα του κοσμάκη ! 

Στα ψυχοφάρμακα όλοι, απ’ αυτή την ολοένα αυξανόμενη συναισθηματική πίεση ! Σου λέει ο άλλος, θερίζουν τα εμβόλια που κάναμε για τον κόβιντ ! Όχι μανούλα μου, το ό,τι δεν σ’ αφήνουν να πάρεις ανάσα απ’ την δουλειά για να καλύπτεις τις οικονομικές σου υποχρεώσεις, σε κάνει κάθε πρωί να ξυπνάς με φριζαρισμένο μαλλί σαν του Αιστάιν! Πόσο στρες ν’ αντέξει κι αυτός ο οργανισμός! Οπότε, αν γλιτώσεις λόγω γερής κράσης, από καρδιακό, εγκεφαλικό, αυτοάνοσα και καρκίνο, έχεις απλά, πολλά νεύρα, που τα ξεσπάς όπου βρεις !

Υπάρχει βεβαίως λύση , την οποία προτείνει αφειδώς ο αμερικάνικος ινηματογράφος! Στον μπάφο αδέρφια μου, στον μπάφο! Να ‘μαστε όλοι μαστουρωμένοι, ήρεμοι και με το βλέμμα της αγελάδας  αδρανείς και χαζοχαρούμενοι! Επιστημονικά μιλώντας πάντα και με την σοβαρότητα που με διακρίνει: ΠΡΙΤΣΣΣΣΣΣ!

Η  Άνοιξη είναι εδώ και οφείλουμε να την ζήσουμε και να την ευχαριστηθούμε στο έπακρο!

Αφού ξεστρώσουμε τα σπίτια μας, τα φρεσκάρουμε και τους φορέσουμε τα καλοκαιρινά τους, τις εργασίες στην ύπαιθρο ολοκληρώσουμε και για την καλοκαιρινή σεζόν προετοιμαστούμε, ας κλείσουμε τηλεοράσεις  και κινητά κι ας επωφεληθούμε του γλυκού καιρού και ας χαλαρώσουμε λίγο επιτέλους !

Ας πάψουμε να χάνουμε και να σπαταλάμε το «τώρα» αγωνιώντας για το μετά !

Δεν ξέρουμε καν αν θα είμαστε εδώ για να το ζήσουμε !

Προσέξτε τους ευατούς σας, ομορφύνετέ τους, κάντε τους την καλύτερη έκδοχή σας! Χαρείτε την φύση με τους αγαπημένους σας!

Βγείτε σε παραλίες και βουνά, διασκεδάστε και χορέψτε ! Γιορτάστε το βρε παιδί μου!

Αγκαλιαστείτε, φιληθείτε, κάντε έρωτα  ν’ ανθίσετε !

 Ε … κι αν ακούσετε σειρήνα …ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙΤΕ !

Μέχρι τότε όμως …ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ! 

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ! Μην την χαλαλίζετε για τίποτε και για κανέναν !