Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας – Δίκαια τα αιτήματά μας – ‘Όλοι στο συλλαλητήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας καλεί όλους τους αγρότες, παραγωγικούς φορείς, εργαζόμενους, φοιτητές και συνταξιούχους, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 6.30 μ.μ. διεκδικώντας κοινωνική ισοτιμία και ισονομία. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στην εκδήλωση της ΓΣΕΕ για την ακρίβεια, με θέμα: «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ – Πώς τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι» συμμετείχε και ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας. Ο Πρόεδρος Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας Κώστας Γιάχος, ανέφεραν ότι στην εκδήλωση “συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα που μας αφορούν και ως παραγωγούς, αλλά και ως καταναλωτές, οι τιμές παραγωγού για σταφίδα, λεμόνι, λάδι και οι τιμές στο ράφι, μαζί με όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο”

– “Πανελλαδικά τα δίκαια αιτήματα από την αρχή των κινητοποιήσεων που τέθηκαν στην κυβέρνηση δεν ικανοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους. Εμείς ως σύλλογος ζητάμε:

1)Αναθεώρηση της νέας Κ.Α.Π. και αναγνώριση του κόστους καλλιεργειας για κάθε προϊόν.

2)Μείωση του κόστους καλλιεργειας και αφορολόγητο πετρέλαιο.

3)Αύξηση των αγροτικών συντάξεων και αναγνώριση όλων των χρόνων ασφάλισης.

4)Έλεγχο στις ανεξέλεγκτες εισαγωγες και Ελληνοποιήσεις από τρίτες χώρες.

5)Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

6)Αύξηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την σταφίδα.

7)Έκτακτη οικονομική ενίσχυση (200€ το στρέμμα)για την ακαρπια στις ελιές.

Αναχώρηση την Τρίτη στις 12.00 έξω από τα γραφεία της Π.Ε.Σ.