Μίκης Θεοδωράκης: “Ξυπνήστε ΄Ελληνες! Όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία”

Συγκλονίζει ο Θεοδωράκης για το Σκοπιανό! Ξεσηκώνονται και οι ομογενείς

«Μείνετε πιστοί στην εθνική γραμμή του 1992. Ονομα χωρίς τον όρο Μακεδονία» ζητεί ο μουσικοσυνθέτης σύμβολο της Αριστεράς

«Οταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Οταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός»

Πώς μπορούν να χωρέσουν μέσα σε 5 λεπτά, 3.000 χρόνια αλήθειας; Γιατί δεν αντιδρούμε για να στηρίξουμε την αλήθεια;
(Ευχαριστούμε πολύ τον Ε.Ο.Ε Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων για αυτό το υπέροχο βίντεο. https://youtu.be/WIVf3FoSARs)

Σκληρά μαθήματα Ιστορίας από Μίκη!

Ο μεγάλος μουσουργός μιλάει ανοιχτά για ραγιαδισμό στο θέμα των Σκοπίων, βάζοντας όριο τις αποφάσεις του 1992

Οταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Οταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός! Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!»

Με αυτό το βροντερό μήνυμα, ο Μίκης Θεοδωράκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδεχόμενη λύση στο Σκοπιανό με τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

«Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη “Μακεδονία”» γράφει ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης σε άρθρο που δημοσίευσε στην προσωπική ιστοσελίδα του και προειδοποιεί: «Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στη σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα “Μακεδονία” και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης “Μακεδονίας του Αιγαίου”».

«Εθνικός στόχος»

Οπως εξηγεί ο Μίκης Θεοδωράκης, «ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή τη χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας». Οπως λέει χαρακτηριστικά, «φτάσαμε στο θλιβερό σημείο, που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!»

Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί την κυβέρνηση να μείνει πιστή στην κοινή εθνική γραμμή του 1992, λέγοντας προς τους κυβερνώντες: «Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Ομως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς, αλλά ολόκληρη τη χώρα».

 

http://www.dimokratianews.gr/content/81836/sygklonizei-o-theodorakis-gia-skopiano-xesikonontai-kai-oi-omogeneis