Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο «Κροκιδάς»


Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο «Κροκιδάς»

 

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας εκμεταλλευόμενο την εποχή φθινόπωρο-τρύγος αμπελιών επισκέφθηκε ένα από τα παλιότερα οινοποιεία στην περιοχή της Αιγιαλείας, «το Οινοποιείο Κροκιδά».

Το οινοποιείο Κροκιδά, αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του τόπου. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει στον τόπο την ανάπτυξη και να αξιοποιήσει όλες τις γηγενείς ποικιλίες των μεγάλων εκτάσεων αμπελοκαλλιεργειών που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, η οινοποιία Κροκιδά αποτελεί μια υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα με εξαιρετική ποιότητα στα κρασιά της. Με πολλή δουλειά, μεράκι, σεβασμό στην παράδοση και το περιβάλλον, χρόνο με το χρόνο οι οίνοι Κροκιδά καθιερώθηκαν πρώτα τοπικά και έπειτα πανελλαδικά.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του Οινοποιείου από τον ιδιοκτήτη κ. Γιάννη Κροκιδά, είδαν τα σταφύλια, το μούστο, την εμφιάλωση σε ασκούς και γυάλινα μπουκάλια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία, την ξενάγηση, τα δώρα, μα πάνω από όλα την ευγένεια και την διάθεση που διέκρινε τους ιδιοκτήτες κ. Γιάννη, κ. Χαρά, κ. Στάθη.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλές δουλειές…