Κυριάκος: Έχω ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον και έτοιμα νομοσχέδια

«Οραματίζομαι μια Ελλάδα με πραγματική ελευθερία, αλλά και με γνήσια αλληλεγγύη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ που στη 1 το μεσημέρι δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου -Τα τρία πρώτα νομοσχέδια που ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει η κυβέρνηση που θα σχηματίσει και οι φόροι που θα μειώσει

Την ετοιμότητα του ίδιου και του κόμματός του να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες διακήρυξε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής παραχωρεί την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αποφεύγοντας επιμελώς να αφιερώσει χρόνο για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση -για την οποία το πιο… βαρύ που είπε ήταν το “κάντε στην άκρη”-, ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στην παρουσίαση ενός θετικού και αισιόδοξου αφηγήματος που κατέτεινε στην υποστήριξη του συνθήματος “Αξίζουμε καλύτερα” το οποίο δέσποζε στον χώρο που μίλησε και διαπερνούσε από την αρχή ως το τέλος την 70λεπτη ομιλία του.

Έχω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον της πατρίδας μας”, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό γαλάζιων στελεχών που είχαν κατακλύσει το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο για να ακούσουν την ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς. “Είμαστε έτοιμοι”, συμπλήρωσε και για να πείσει για τα λεγόμενα του ανέφερε ότι το κόμμα του έχει έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει την επομένη του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Τα πρώτα νομοσχέδια

“Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί μόνο η πολιτική αλλαγή”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. “Χρειάζεται μια αφοσιωμένη και απόλυτα συντονισμένη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών”, πρόσθεσε. “Μια κυβέρνηση των καλύτερων, όχι των κολλητών, των συγγενών και των φίλων. Μια κυβέρνηση που θα εγγυάται συντονισμό, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, λογοδοσία”, συμπλήρωσε. Και ανακοοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης “είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί”.

Το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφορά σε μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση. Ο ίδιος δεσμεύτηκε “για δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία”. Και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να οικοδομήσει ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση. Τονίαζοντας ότι η φορολογία πρέπει να ενθαρρύνει και τις επενδύσεις, διατύοωσε πρόταση που προβλέπει υπεραποσβέσεις για επενδύσεις κεφαλαίου, μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών και φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.  Όπως και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Οι αλλαγές στη φορολογία

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα υλοποιηθούν και οι μειώσεις στη φορολογία που σχεδιάζει και οι οποίες είναι:
*για τις επιχειρήσεις ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί από το 29% στο 20%,
*ο ΕΝΦΙΑ επίσης θα μειωθεί κατά 30% σε δύο χρόνια,
*θα υπάρξει μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%, όπως και
*αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ,
*θα καθιερωθεί εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% μέχρι τις 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, με επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και θα παραμείνει σταθερός για τουλάχιστον μια πενταετία.

“Έτσι στηρίζουμε τα κατώτερα εισοδήματα και βάζουμε ένα λιθαράκι στη στήριξη της οικογένειας και στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας”, είπε, προσθέτοντας. “Και να καταργήσουμε το φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία. Και όταν η οικονομία θα αναπτύσσεται γοργά, μπορούμε να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης εξορθολογίζοντας την κλίμακα φόρου εισοδήματος. Και να καταλήξουμε σε 2 συντελεστές Φ.Π.Α. 11% και 22%”.

 

http://www.protothema.gr/politics/article/714163/kuriakos-eho-xekatharo-shedio-gia-to-mellon-kai-etoima-nomoshedia-/