Προσλήψεις συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ: Διευκρινίσεις Σκουρλέτη για τη μοριοδότηση

Πάνω από 5.000 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα, μέχρι το Μάρτιο, μέσω ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του, με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα.

Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με τους εργαζομένους, διαβεβαίωσε ότι «θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το Μάρτιο και θα έχουν βγει οι πινάκες διοριστέων».

Ωστόσο σύμφωνα με τους εργαζομένους, ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε αν «θα πάρουν μόρια προϋπηρεσίας όσοι εργάζονται με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και όσοι συμβασιούχοι εργάστηκαν με ειδικότητα , π.χ. γενικών καθηκόντων, εσωτερικών χώρων, γραφείων και δεν αναγραφόταν στη σύμβαση ως εργαζόμενος καθαριότητας», ενώ, τόνισε ότι «δεν θα μετρήσει στην προϋπηρεσία ο χρόνος της νέα σύμβασης μέχρι το Μάρτιο του 2018, σε όσους θελήσουν να κάνουν αίτηση στις προκηρύξεις για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού».

Επίσης, διευκρίνισε ότι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα μπορούν να κάνουν οι Δήμοι το 2018-19 μόνο στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα εάν έχουν θέσεις στον οργανισμό και χρήματα από τα ανταποδοτικά, ενώ θα είναι μηδενικές οι προσλήψεις σε όλες τις άλλες υπηρεσίες. Θα τηρηθεί η αναλογία 3-1 για το σύνολο του δημοσίου με προτεραιότητα παιδεία, υγεία.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης, απατώντας στο ζήτημα που του έθεσαν οι εργαζόμενοι σχετικά με τη χρήση των ανταποδοτικών τελών από τους δήμους, τόνισε ότι: «Παρανομούν οι δήμοι που χρησιμοποιούν χρήματα από τα ανταποδοτικά για άλλες λειτουργίες, ενώ παρέπεμψε στο υπουργείο εργασίας για την αμοιβή – συλλογική σύμβαση της κοινωφελούς εργασίας.

 

aftodioikisi.gr