Στο Olympia Festival Culture ο Χορευτικός ΄Ομιλος Αιγίου

Αναχώρησαν σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 από το τέρμα Μητροπόλεως 18 χορευτές του Νησιώτικου συγκροτήματος του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, συνοδευόμενοι από  ένα μέλος του Δ.Σ.  και τον διευθυντή του Ομίλου για το Κατάκολο. Θα παρουσιάσουν το βράδυ νησιώτικους χορούς, καλύπτοντας πολλά νησιά του Αιγαίου, σε ένα Festival το οποίο έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τουρισμού. Θα ξεναγηθούν στην πόλη και ίσως και στον Πύργο και θα επιστρέψουν το βράδυ του Σαββάτου,  για να προλάβουν τον αγώνα παλαιμάχων Παναιγιαλείου – Μπαρτσελόνα.

 

1 ΚΑΙ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ.

Δύο ομάδες χορευτών του Χορευτικού Ομίλου, θα παρουσιάσουν 3 -4 χορούς στο ημίχρονο του αγώνος  στο Εθνικό Στάδιο Αιγίου το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017. Στην μία ομάδα χορεύουν παλαίμαχοι και Παλαιοί χορευτές  ενώ βέποντας προς την άλλη κερκίδα χορεύουν, νεαρότεροι και περισσότεροι  χορευτές.  Στην απονομή δε σε σημαντικούς παράγοντες της αθλητικής δημοσιογραφίας, σε επιστήμονες ποδοσφαιριστές και σε ανθρώπους που έχουν βοηθήσει τον Παναιγιάλειο αναμνηστικών πλακετών, 4 κοπέλες του Χορευτικού με τοπική ενδυμασία θα βοηθήσουν.   Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, πως παλαιότερα το 1992 λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης, 43 άτομα του Χορευτικού είχαν πάει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.  Έμειναν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις  και πραγματοποίησαν 5 παραστάσεις και 2 παρελάσεις μαζί με συγκροτήματα από τις Η.Π.Α.  ( Utah ) , την Ουγγαρία, Ρωσία ( Vladimir ), Γαλλία ( Τα γεράκια της Vilafranca )   και Καταλονία ( Sant Marcal ) .

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

Την επομένη ημέρα,  Κυριακή 2 Ιουλιου, το βράδυ μετά τις 21.30 Νησιώτες, νεαροί 5ου και  6ου έτους και Στεριανοί θα καλύψουν το πρόγραμμα στα Ψηλαλώνια, πριν από την εμφάνιση του Δάντη.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στις 3 Ιουλίου 2017 στις 21.00 τελευταία συνάντηση – ενημέρωση των 43 ατόμων,  που θα ταξιδέψουν μέσω Σκοπίων – Σερβίας στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, στην Βιέννη της Αυστρίας και στο Βελιγράδι κατά την επιστροφή.  Κάρτες υγείας, υπεύθυνες δηλώσεις γονέων ανηλίκων χορευτών , γενικές οδηγίες,  κ.λ.π.  Αμέσως μετά, στις 21.20  περίπου πρόβα χορευτών. Πρόβα και την Τετάρτη στις 21.00 ενώ την Πέμπτη πρόβα – παράσταση στο ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ.