Σωτήρης Κοίλιας: “Εγκληματική αδιαφορία – Συλλογική συνενοχή”

Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Μάρτη στην οδό Κορίνθου. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στη θέση του συνοδηγού, έπεσε πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό οδικής βοήθειας.

Πόσοι από εμάς δεν είχαν αντικρύσει αρκετούς μήνες, ίσως και χρόνια τώρα, την παράνομη και επικίνδυνη στάθμευση του φορτηγού της οδικής βοήθειας στο συγκεκριμένο σημείο της Κορίνθου; Ήταν πάντα παρκαρισμένο απέναντι από την ΔΕΗ πάνω σε στροφή, με ανεπαρκή νυχτερινό φωτισμό, χωρίς κώνους προειδοποίησης και την πλατφόρμα του να εξέχει σαν λαιμητόμος από το επίπεδο του εδάφους.

Η τροχαία περνούσε δεκάδες φορές καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο. Δεν το είχε ποτέ προσέξει; Και αν το είχε προσέξει τι έκανε; Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό για όλους μας. Γι’ αυτό λέω για συλλογική συνενοχή γιατί σχεδόν όλοι μας το είχαμε προσέξει, αλλά αδιαφορούσαμε ή το χειρότερο σκεφτόμαστε ότι εμείς το έχουμε υπόψην μας και δεν πρόκειται να μας συμβεί κάποιο ατύχημα.

Το είχα προσέξει και εγώ πολλούς μήνες και πραγματικά είχα εξοργιστεί, γιατί φοβόμουν ότι θα μπορούσε να πέσει πάνω του ιδιαίτερα τη νύχτα κάποιο μηχανάκι με τραγικά επακόλουθα. Είχα δε ξεκινήσει να συντάσσω μια καταγγελία-διαμαρτυρία προς την Τροχαία Αιγίου την οποία δυστυχώς δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω και να την αποστείλω.

Χάθηκε μια ζωή νέου συμπολίτη μας που θα μπορούσε πιθανά να έχει αποσοβηθεί.

Θέλω με την παρέμβασή μου αυτή να ευαισθητοποιήσω όλους τους συμπολίτες για ενεργή δράση απέναντι σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά διαπιστώνεται.

Την Τετάρτη το πρωί το φορτηγό της  οδικής βοήθειας’!!! ήταν και πάλι ‘κανονικά-παράνομα’ παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο, καταλαμβάνοντας αυτή τη φορά και μέρος του πεζοδρομίου (πολλαπλή παράβαση).

Αίγιο 16.3.17

Σωτήρης Κοίλιας (Γιατρός)