ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Κοινωνικό τιμολόγιο στα δημοτικά τέλη το 2017

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον καθορισµό των δηµοτικών τελών που είχε προγραµµατιστεί να συζητηθεί στο δηµοτικό συµβούλιο της π. Τετάρτης. Σύµφωνα µε τον Αντιδήµαρχο Οικονοµικών κ. Καλαµίδα το θέµα θα έρθει προς συζήτηση στις 15 Οκτωβρίου όπου θα υπάρξει επόµενο δηµοτικό συµβούλιο.

kalamidas-neoΟ κ. Καλαµίδας σε δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι εδώ και καιρό το τµήµα Οικονοµικών του ∆ήµου επεξεργάζεται τα δηµοτικά τέλη όλων των πρώην Καπποδιστριακών ∆ήµων προκειµένου να ενταχθούν σε ένα ενιαίο τιµολόγιο. Οι πρώην ∆ήµοι είχαν ο καθένας ξεχωριστά τη δική του τιµολογιακή πολιτική για τον καθορισµό και την είσπραξη των φόρων και των τελών.

Όπως επισηµαίνει ο κ. Καλαµίδας, υπήρχαν έξι διαφορετικές τιµολογιακές πολιτικές και σκοπός του επιτελείου των Οικονοµικών είναι να υπάρξει ένας εξορθολογισµός και να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιµη µεταχείριση.

Επίσης στόχος του Αντιδηµάρχου είναι όλες οι ορεινές κοινότητες να έχουν όλες τον ίδιο συντελεστή και όλες οι παραλιακές τον ίδιο συντελετή, ενώ ο εξορθολογισµός είναι το βασικό ζητούµενο.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο κ. Καλαµίδας µε το επιτελείο του προγραµµατίσει και τη δηµιουργία Κοινωνικού τιµολογίου σε τρεις κατηγορίες πολιτών που αφορά: πολύτεκνους (από 4 παιδιά και πάνω), άτοµα µε αναπηρία και στους οικονοµικά αδύναµους.

– Όσον αφορά τους πολύτεκνους θα έχουν µειωµένα δηµοτικά τέλη µειωµένα κατά 50%.

– Τα άτοµα µε αναπηρία µε ποσοστό πάνω από 80% και πάνω θα έχουν απαλλαγή 100%.

– Οι οικονοµικά αδύναµοι όσοι έχουν εισόδηµα µέχρι 5.000 ευρώ και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι συµπολίτε µας θα έχουν µείωση κατά 30%.

Θα υπάρξει δηλαδή κοινωνικό τιµολόγιο και στα δηµοτικά τέλη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (“ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ)