(ΒΙΝΤΕΟ) Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στο Αίγιο – Το φυλλάδιο κατά του Φίλη

Πένθιμα χτύπησαν, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί από χθες, οι καμπάνες των Ιερών Ναών στο Αίγιο, μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη να καταργήσει τα θρησκευτικά και την πρωινή προσευχή από τα σχολεία, αλλά και της γενικότερης αρνητικής στάσης του Υπουργού απέναντι στην ορθόδοη πίστη.  Επίσης στο κέντρο της πόλης του Αιγίου και στη λαϊκή αγορά, μοιράστηκαν φυλλάδια κατά του  κ. Φίλη.

Ο κ. Αμβρόσιος μεταξύ άλλων για τον κ. Φίλη στο φυλλάδιο που μοιράστηκε αναφέρει: “Πρωταγωνιστής  ένας ταλαίπωρος άνθρωπος, κατά γενικήν πλέον οµολογία και ελλειµµατικής  εκπαίδευσης και άνευ παιδείας,  εµπαθής προς κάθε τι  Ανώτερο, Ιερό και Όσιο, που κάνει την ψυχή των Ελλήνων να πάλλεται. Απόφοιτος Λυκείου, µη απόφοιτος Πανεπιστηµίου, ο κ.Φίλης από το θώκο του Υπουργείου Παιδείας, ασκεί το «Υπούργηµα» (δηλαδή τελεί «υπουργός=τελεί υπό το –δηµόσιον- έργον» άρα και έλεγχον) της χάραξης στρατηγικής για την παιδεία, η οποία «αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ΗΘΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, επαγγελµατική και φυσική αγωγή ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής ΣΥΝΕΙ∆ΗΣΗΣ τους..» άρθρο 16 του Συντάγµατος των Ελλήνων!”

και συνεχίζει απευθυνόμενος προς τον Πρωθπουργό:

Καλούµε τον κ. Πρωθυπουργό

Όπως ενεργήση ΑΜΕΣΑ για την αποµάκρυνσή σας, από τη θέση του Υπουργού «Παιδείας», την οποία  «παιδεία» έχετε αποδείξει ότι δεν κατέχετε, προτού τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της αλλεπάλληλης  προσβολής εκ µέρους σας, των Θεσµών, των ιερών και των οσίων των- ΟΧΙ κατ΄επίφασιν-  Ελλήνων.   Αν όντως σέβεται την Εκκλησία, όπως διατείνεται και έως τώρα αυτό ισχυριζόταν  ο κ. Πρωθυπουργός,  οφείλει  να αποµακρύνει άµεσα τον Υπουργό τάχα «Παιδείας»,  που διαρκώς δυναµιτίζει το κλίµα της επιδιωκωµένης από πλευράς του  «αγαστής» συνεργασίας «Εκκλησίας–Πολιτείας», διότι ο κ. Φίλης δεν συµπεριφέρεται συµβατά προς το επώνυµό του,  λειτουργεί δέ ως «φίδι» στον κόρφο τόσο της Κυβερνήσεως, όσο και της Εκκλησίας!”

(Βίντεο: “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” & “aigialeia24.gr” Κωνσταντίνος Σταυρίδης)

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

despotis-filis-teliko-4-1 despotis-filis-teliko-4-2 despotis-filis-teliko-4-3 despotis-filis-teliko-4-4