Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε τριαντάρα

Μπήκες στη δεκαετία των …άντα; Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Μη σκας!

 

Αν το καλοσκεφτείς είσαι ακόμα στο άνθος της ηλικίας σου. Για να συνεχίζεις να ανθίζεις όμως θα πρέπει και να… προσέχεις. Να φροντίζεις τον εαυτό σου!

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Κάνοντας προληπτικές εξετάσεις.

 

Αντικειμενικά είσαι ακόμα πολύ νέα, οπότε είναι κρίμα να μην προνοήσεις για την υγεία σου. Είτε είναι το «διάφραγμα» στη μύτη που ξέρεις ότι έχεις και όλο αναβάλλεις είτε οι προληπτικές εξετάσεις γιατί υπάρχει… ιστορικό στην οικογένεια, τώρα είναι η στιγμή να πάρεις αποφάσεις.

Μη φοβάσαι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα. Μιλάμε για την υγεία σου. Άσε που θα πάρεις και αναρρωτική άδεια σε περίπτωση χειρουργείου.

Σε χαλάνε λίγες μέρες ακόμα διακοπές;

 

Παρακάτω σου έχουμε αριθμήσει τις βασικές εξετάσεις που πρέπει να κάνεις. Τις πιο viral αν θες!

Από εκεί και πέρα thefloorisyours. Εσύ αποφασίζεις για την υγεία σου!

 

Top7 βασικές εξετάσεις για τη γυναίκα στα τριάντα:

 

  • Γυναικείες εξετάσεις: Πρέπει να είναι από τις top προτεραιότητες σου ο απαραίτητος γυναικείος έλεγχος που σημαίνει μία φορά το χρόνο γυναικολογική εξέταση και τεστ ΠΑΠ. Επίσης από τα 35 μέχρι τα 39 καλό είναι να κάνεις αυτό που ονομάζεται μαστογραφία αναφοράς, την πρώτη δηλαδή μαστογραφία που γίνεται προληπτικά.

 

  • Ετήσια γενική αίματος: Είναι ένας εύκολος τρόπος να μετρήσεις την υγεία σου και να προλάβεις κάποια λοίμωξη ή πάθηση στην αρχή της ή να την θεραπεύσεις. Η γενική αίματος αναλύει βασικούς δείκτες όπως τα επίπεδα αιματοκρίτη, η αιμοσφαιρίνη, τα λευκά αιμοσφαίρια και η ταχύτητα καθίζησης. Κάν’ το προληπτικά και σε καμία περίπτωση μην το αμελήσεις εάν αισθάνεσαι κόπωση ή αδιαθεσία.

 

  • Γενική ούρων: Σίγουρα έχεις κάνει κάποια μέχρι τώρα. Μέσα από την εξέταση δείγματος ούρων μπορείς να ελέγξεις την καλή υγεία του ουροποιητικού σου συστήματος και να αποφύγεις τις λοιμώξεις.
  • Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια: Οι τιμές της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων πρέπει επίσης να ελέγχονται μία φορά τον χρόνο, ειδικά όταν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια ή κάποια άλλη πάθηση όπως διαβήτης ή υπέρταση.

 

  • Έλεγχος του θυρεοειδή αδένα: Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες στο ανθρώπινο σώμα, ελέγχει τον καρδιακό ρυθμό και οι ορμόνες του είναι απαραίτητες στη διαδικασία του μεταβολισμού και την ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών. Καλό θα ήταν να κάνεις έναν έλεγχο κοντά στα 35, άλλωστε στους περισσότερους ανθρώπους ο μόνος έλεγχος του θυρεοειδούς που γίνεται είναι κατά τη γέννηση.

 

  • Υπερηχοκαρδιογράφημα και Ηλεκτροκαρδιογράφημα κάθε χρόνο. Έτσι θα προλάβεις ή θα αντιμετωπίσεις παθήσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία της καρδιάς.

 

  • Ηπατικό έλεγχο ετήσιο για να δεις τις τιμές του συκωτιού.

 

Δεν έχεις ιδέα πώς θα κάνεις όλες αυτές τις εξετάσεις; Τηλεφώνησε στον ασφαλιστή σου και ζήτα του να ασχοληθεί εκείνος. Να σου κλείσει ραντεβού και να σου πει τι δικαιούσαι βάσει ασφαλιστηρίου συμβολαίου.