ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Γιατί ζητάμε τη ψήφο του λαού”

– “Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε ούτε «παραμάγαζο», ούτε «ουρά» του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ιδεολογικές διαφορές μας είναι μεγάλες.

Όλοι ξέρουν, εξάλλου, ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και εγώ, προερχόμαστε από τον χώρο του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελλευθερισμού.

Ότι εμείς, όχι μόνο δεν εχθρευόμαστε τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα, αλλά αντίθετα τη στηρίζουμε, πολεμώντας τόσο την διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα όσο και τους κρατιστές, που δυστυχώς δεν βρίσκονται μόνο στην αριστερά, αλλά και στην μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία, που δυστυχώς ακόμα και σήμερα – στην μετά Σαμαρά εποχή – απέχει πολύ ακόμα από τις ιδεολογικές ρίζες της.

Επίσης, τονίζω πως οι ΑΝΕΛ ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την 60χρονη εθνική στρατηγική της ευρωπαϊκής Ελλάδας που με πολλούς κόπους και βάσανα θεμελίωσε ο εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Και γι’αυτό, ποτέ δεν θα επιτρέπαμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση θα είχε πέσει εάν ο Τσίπρας έδειχνε ότι ήταν δραχμιστής ή εξυπηρετούσε τα σχέδια των δραχμιστών.

Προς τιμήν του, έδειξε και απέδειξε το αντίθετο. Αλλά αυτό ήταν κάτι που έτσι κι αλλιώς, ο Πάνος Καμμένος ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε.

Δεν ζητάμε λοιπόν την ψήφο του λαού για να δώσουμε ένα κεντροδεξιό άλλοθι σε μια νέα διακυβέρνηση Τσίπρα.

Ζητάμε ψήφο για να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα την κάθαρση του κράτους και του τόπου.

Για να προχωρήσουμε τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις και να κάνουμε παρελθόν τα μνημόνια σε χρονικό διάστημα, ακόμα μικρότερο των τριών ετών.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη στήριξης της συμφωνίας, αισθανόμαστε πως αναλάβαμε και την ευθύνη ολοκλήρωσής της, το συντομότερο δυνατό.

Δεν σκοτώσαμε τα «θέλω» και τις ελπίδες μας ψηφίζοντας τη συμφωνία, αλλά τις μετατοπίσαμε χρονικά και ορκιστήκαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα υπογράψουν και το αμετάκλητο τέλος των μνημονίων.

Αυτή τη δυνατότητα θέλουμε να μας δώσει ο λαός και για όσα πετύχουμε τώρα, να κριθούμε με τον πιο αυστηρό τρόπο αμέσως μετά.

Ακόμα, αν και μάλλον ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο ώριμος και πιο ομοιογενής, εάν και εφόσον συνεργαστούμε, η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε τις Θερμοπύλες των αξιών του έθνους που δυστυχώς η Αριστερά, είτε παραγνωρίζει, είτε απαξιώνει.

Αναφέρομαι στα εθνικά μας θέματα ή σε θέματα που σχετίζονται με την Ορθοδοξία και τη σχέση της με το κράτος, με την παιδεία, κλπ.

Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας σε αυτά τα ζητήματα και μπορούμε να είμαστε το πατριωτικό αντίβαρο σε όσους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουν πως ο διεθνισμός ή η εγκατάλειψη των παραδόσεων και των προγονικών αξιών, αποτελούν στοιχεία προόδου”.