Δυναμικές κινοποιήσεις για το ΤΕΙ Αιγίου, αλλά και λήψη νομικών μέτρων της μη πιστής τήρησης της συμφωνίας

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 12 το μεσημέρι, στο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου  με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, αυτό των κινητοποιήσεων για την παραμονή του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας στην πόλη και την περαιτέρω ενίσχυσή του.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Αχαΐας κ.κ. Ιάσων Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής, ενώ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος. Επίσης παραβρέθηκαν  ο επικεφαλής της παράταξης “Δυτική Ελλάδα – ΜΠΡΟΣΤΑ” Κώστας Σπηλιόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης (Δικηγορικός, Εμπορικός, Εστίασης, Πολυτέκνων, Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων κ.ά.)

Ακούστηκαν οι απόψεις και οι τοποθετήσεις όλων και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

α) Να συνταχθεί και να κατατεθεί αίτημα προς την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών για ανάκληση της απόφασης της μεταφοράς του ΤΕΙ της Σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα,

β) Να παρθούν νομικά μέτρα που αφορούν διεκδικήσεις και αποζημιώσεις, καθώς η υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Δήμου Αιγιάλειας και Πανεπιστημίου Πατρών, με την παραχώρηση κτηρίων και χώρου από την πλευρά του δήμου για την δημιουργία τεσσάρων σχολών ΤΕΙ δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. (Σύμφωνα με εκτίμηση της δημοτικής συμβούλου κ. Ιατροπούλου Μαρίας, ο Δήμος μπορεί να διεκδικήσει πάνω από 30 εκ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη) και

γ) Να προγραμματιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις που οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν μεταξύ των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ