«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Σε «φρούριο» έχει  μετατραπεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας, ενόψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Περίπου 19.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για να διασφαλίσουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς εντάσεις αλλά και για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πορεία αντιεξουσιαστών, που θα ξεκινήσει στα Προπύλαια, να φτάσει στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές φαίνεται να έχουν ενισχύσει τον κόσμο γύρω από τις καταλήψεις, κάνοντας τη δική τους ιδιόμορφη περιφρούρηση.

Αστυνομικοί, διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και ομάδες της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) θα βρίσκονται και στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς η ομάδα του Ρουβίκωναέχει ήδη ανακοινώσει ότι θα περιπολεί και στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο μεγάλος προβληματισμός των αστυνομικών αρχών είναι το ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών, αφότου πέσει το σκοτάδι.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ οι υπαίθριοι χώροι, όπου θα σταθμεύσουν τα πούλμαν που θα μεταφέρουν κόσμο από την περιφέρεια, θα εποπτεύονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, όπως είναι άλλωστε και λογικό, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες.

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/116206/froyrio-i-athina-enopsei-toy-syllalitirioy-gia-ti-makedonia