Αρχική Επικαιρότητα Ειδήσεις Τα ανασφάλιστα έξω στο δρόμο: Τα πρόστιμα μέσα στα «συρτάρια»

Τα ανασφάλιστα έξω στο δρόμο: Τα πρόστιμα μέσα στα «συρτάρια»

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους.  Οι υποσχέσεις για την πάταξη του φαινομένου δόθηκαν, αλλά, δεν εκπληρώθηκαν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν έχουν υπάρξει αποστολές προστίμων προς ανασφάλιστους οδηγούς.

Αρκετοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, αναρωτιούνται αν το υπουργείο έχει καταφέρει να φέρει σε πέρας τις διαδικασίες, αν και ο μηχανισμός για τον εντοπισμό των ανασφάλΤα ανασφάλιστα έξω στο δρόμο: Τα πρόστιμα μέσα στα «συρτάρια»

Η έλλειψη οργάνωσης και υλοποίησης απλών τακτικών, οδηγεί σε περαιτέρω πτώση τα κρατικά έσοδα, τα έσοδα των ασφαλιστικών και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Από την άλλη πλευρά, «οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της εφορίας. Καλούνται μέσω των παράλογων φοροεισπρακτικών μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να μη προβεί σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, να «καταθέτουν» στα δημόσια ταμεία σχεδόν το ήμισυ των εσόδων τους» δηλώνουν ασφαλιστές στο Sofokleousin.gr

Προσθέτουν «ότι το κράτος επιχειρεί για λόγους εντυπωσιασμού να δώσει υποσχέσεις, αγνοώντας ότι την ζημιά που κάνει στην κοινωνία και την οικονομία. Χάνονται υπογραμμίζουν «περίπου 100 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα».

Πολλοί δε, είναι αυτοί οι ασφαλιστές που φαίνονται αποφασισμένοι να βάλουν όριο στην παραγωγή τους. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν « για ποιο λόγο να παράγουμε και να βάλουμε ψηλά το πήχυ όταν η εφορία δεν θα μας αφήσει τίποτα», συμπληρώνοντας ότι το κράτος έγινε  συνεταίρος των επιχειρήσεων τους.

Το φαινόμενο αυτό εκτυλίσσεται εν μέσω δραματικής πτώσης της ρευστότητας,μείωση της ζήτησης για καλύψεις, μη ανανέωση συμβολαίων, προσαρμογή των σε εποπτικούς κανονισμούς και ανάπτυξης και προώθησης των πωλήσεων μέσω online μηχανισμών από ορισμένες ασφαλιστικές, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.