Πάντα δυνατός ο Χορευτικός ΄Ομιλος Αιγίου

 
Τρίτη 9/8/2016 τέσσερα τμήματα με ολιγάριθμους για τα δεδομένα του Ομίλου χορευτές, παρουσίασαν στους παραθερίζοντες στο φιλόξενο παραθεριστικό Κέντρο του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου, χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Η παράσταση ξεκίνησε με 10 νεαρούς που παρουσίασαν με ενδυμασίες Αιγαίου χορούς των Κυκλάδων. Ακολούθησε ομάδα 8 νεαρών στεριανών χορευτών που παρουσίασε Πανελλήνιους χορούς και χορούς της περιοχής μας. Στην συνέχεια 12 ενήλικες χόρεψαν χορούς από άλλα νησιά του Αιγαίου με άλλες νησιώτικες ενδυμασίες. Η τέταρτη ομάδα 11 χορευτών με ενδυμασίες καθημερινές Δυτ. Μακεδονίας, παρουσίασε χορούς από την αντίστοιχη περιοχή. Επανήλθαν οι 8 νεαροί με ενδυμασία φουστανέλα γιορτινή Β. Πελοποννήσου αγοριών και Ορ. Κορινθίας γυναικών, παρουσιάζοντας χορούς Θεσσαλίας και Αιτωλοακαρνανίας. Το πρόγραμμα τελείωσε με χασάπικο – χασαποσέρβικο – Αιγιώτισσα. Ακολούθησε όπως πάντα δείπνο για όλους, με την παρουσία και του παλαιού χορευτή Θεόδ. Χρυσανθόπουλου, συνταγματάρχη σήμερα.
ΠΡΟΒΕΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.
Την Παρασκευή 12/8 έχουν πρόβα στις 19.00 οι νεαροί νησιώτες που θα πάνε ΄΄Χρυσάμπελα΄΄ στις 20/8/2016 και οι ενήλικες νησιώτες στις 21.00. Στις 22.00 έχουν πρόβα οι χορευτές που θα λάβουν μέρος στα ΄΄ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016΄΄ που θα πραγματοποιηθούν στις 28/8/2016 στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού. Συμμετέχουν : ορχήστρα – τραγουδιστής – Αιγιώτες ηθοποιοί – παρουσιαστές – χορευτές του Χορευτικού. Νεότερη ανακοίνωση θα αναφέρει όλους τους συντελεστές.
Εν τω μεταξύ την Τετάρτη 24 Αυγούστου 3 ομάδες χορευτών θα πάνε πάλι στο ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ.  Την δε Δευτέρα 29/8/2016 παίδες που θα επιλεγούν να  πάνε σε παραδοσιακό  Festival αρχές Σεπτεμβρίου, θα έχουν πρόβα στις 22.00 ενώ στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και ενημέρωση των γονέων τους.