(Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α): Προσφυγές δημάρχου για να μην μειωθούν τα δημοτικά τέλη!

H τελευταία άστοχη κίνηση του δημάρχου που είναι η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ακύρωση των  αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τα τέλη και την εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα ,έρχεται  σαν συνέχεια γεγονότων που δεν τιμούν το θεσμό.

Αντί διαλόγου και σεβασμού της κριτικής ,ο κ. Δήμαρχος  έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά παντός που αμφισβητεί το « αλάθητο» της πολιτικής του.

Το νόμιμο δικαίωμα των 2/3 σχεδόν των δημοτικών συμβούλων να συγκαλέσουν δημοτικό συμβούλιο ,προσπάθησε να το ματαιώσει με απανωτά εξώδικα.

Η συκοφάντηση της αντιπολίτευσης και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας όπως έγινε με τα ΑΜΕΑ και τη ματαίωση της συγχώνευσης των σχολείων της Ανατολικής Αιγιάλειας ,είναι στην ημερήσια διάταξη.

.Η διατύπωση άποψης πολιτών αντιμετωπίζεται με μηνύσεις .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτροπής είναι η περίπτωση που ο  δήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση με υβριστική επίθεση κατά της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α και τον επικεφαλή της σαν ανακοίνωση δήθεν της ΔΕΥΑ που συνιστά πλαστογράφηση ιδιότητας  και  πρέπει να  εξεταστεί από το δημοτικό συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο δημοτικό συμβούλιο αντί του δημιουργικού διαλόγου επικρατεί η αυθαιρεσία  και αυταρχικές πρακτικές από πλευράς προεδρείου.

Τελευταία ενέργεια  του δημάρχου όπως αναφέρθηκε , ήταν  οι προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ακύρωση των καθ όλα νόμιμων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσαν τη μείωση τελών και την εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Παραποιώντας κατά το δοκούν του νόμους μάχεται για να ακυρωθούν οι αποφάσεις που δίνουν μια μικρή ανάσα στους δημότες.

Ένα από τα παραπλανητικά επιχειρήματα του  είναι ότι οι προτάσεις δεν συνοδεύονταν από θετική εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών,το οποίο όμως δεν ισχύει ,γιατί ο νόμος λέει απλώς εισήγηση χωρίς να αναφέρεται στο περιεχόμενο,αν δηλαδή είναι θετική ή αρνητική

Όμως το θέμα για την μεταφορά των απορριμμάτων  με 4.7 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτική εταιρία ήρθε στην οικονομική επιτροπή χωρίς εισήγηση και η διαμαρτυρία δημοτικού συμβούλου της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α αντιμετωπίστηκε με απειλή άσκησης σωματικής  βίας και χυδαίες εκφράσεις .

Τόσο ασήμαντο θέμα ήταν τα 4,7 εκ που δεν χρειαζόταν εισήγηση και χρειάζεται εισήγηση και μάλιστα θετική για τα τέλη  που δεν το προβλέπει ο νόμος;

Αγώνας λοιπόν του δημάρχου για να ακυρωθούν οι  αποφάσεις που είναι ευνοϊκές για τους δημότες  και  πρότεινε το δήθεν μέτωπο απο παρατάξεις της αντιπολίτευσης .Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. δήμαρχος ότι μέτωπο μεταξύ ετερόκλητων δυνάμεων δεν μπορεί να συγκροτηθεί,αλλά το «βαφτίζει» έτσι παραπλανητικά  επειδή οι τρεις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις συμφώνησαν σε κάποια θέματα για το συμφέρον των δημοτών.

Όμως η  ψήφιση τόσων θεμάτων με εισήγηση της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση κατά την λογική του δημάρχου δεν θα συνιστούσαν  μέτωπο με την παράταξη τού δημάρχου;

Οι  δημότες  θα κρίνουν  αν η διαδικαστική σύγκλιση παρατάξεων της αντιπολίτευσης που λέμε εμείς ή το μέτωπο που λέει η δημοτική αρχή κάνει προτάσεις που είναι ωφέλιμες ή επιβλαβείς γι αυτούς όπως  η μείωση τελών , η  βελτίωση του Τεχνικού Προγράμματος , η μεταφορά της άρδευσης στο δήμο από την ΔΕΥΑ που επέφερε στους  αγρότες  εξοντωτικά τιμολόγια άρδευσης .

Επίσης θα κρίνουν άν είναι ωφέλιμη ή  επιβλαβής  η πρόταση του δήθεν μετώπου για  ακύρωση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής  που προβλέπει να πληρώσουν οι δημότες   4.7 εκ ευρώ για την μεταφορά των απορριμμάτων με την αστρονομική έκπτωση του 1%!!!

Αν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τα παραπάνω θέματα με τις ψήφους του δήθεν μετώπου δεν είναι ωφέλιμες για τους δημότες,  τότε  οι ίδιοι θα πρέπει να ελπίζουν   να γίνουν δεκτές οι προσφυγές του δημάρχου που θέλουν την ακύρωση όλων των ανωτέρω αποφάσεων!