Μοναχικός βάτραχος ψάχνει το άλλο του μισό μέσω… Match.com

Είναι 11 χρόνων, ευπαρουσίαστος (για τα δεδομένα των βατράχων), από τη Βολιβία και ψάχνει το ταίρι του. Η ανάγκη να ζευγαρώσει είναι κατεπείγουσα, όχι για λόγους εποχιακού οίστρου αλλά υπαρξιακούς!

Ο Ρωμαίος (Romeo) πιστεύεται πως είναι ο τελευταίος βάτραχος του είδους του. Γι’αυτό και ψάχνει απεγνωσμένα την «Ιουλιέτα» του για να κάνουν βατραχάκια που θα σώσουν το είδος Σεχουένκας.

Μετά από χρόνια αναζήτησης και σε μία ύστατη προσπάθεια να μην εκλείψει το είδος, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Global Wildlife Conservation, Bolivian Amphibian Initiative ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη ιστοσελίδα γνωριμιών Match.com για να βρουν το ταίρι του βολιβιανού αυτού αμφίβιου.

Η δημοφιλής σελίδα διαδικτυακών ραντεβού δημιούργησε ένα προφίλ για τον Ρωμαίο που τον παρουσιάζει «άγαμο», «χωρίς παιδιά» αλλά με ακατανίκητη επιθυμία τεκνοποίησης.

Ο Ρωμαίος αυτοσυστήνεται και, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Η κατάστασή μου είναι κάπως επείγουσα. Αν δεν βρω σύντομα εκείνη τη μία και μοναδική κυρία, το είδος μου, όπως το ξέραμε, θα χαθεί. Καμία πίεση. Όμως, αν πιστεύετε στην αγάπη και θέλετε να βοηθήσετε ένα γερο – βάτραχο, παρακαλώ συνεισφέρετε για καλό σκοπό. Αντιός αμίγος!»

Όπως παραδέχεται ο Αρτούρο Μουνιόζ, ιδρυτής της Bolivian Amphibian Initiative «όταν οι βιολόγοι βρήκαν τον Romeo, δέκα χρόνια πριν, γνωρίζαμε πως ο βάτραχος Σεχουένκας (Sehuencas water frog), όπως πολλά αμφίβια στη Βολιβία, βρισκόταν σε κίνδυνο. Ωστόσο, δεν είχαμε ιδέα πως δεν θα βρίσκαμε ούτε ένα θηλυκό του είδους του όλον αυτόν τον καιρό».

«Το να βρούμε το ταίρι του Ρωμαίου είναι μία νέα πρόκληση για εμάς που, χάριν διάσωσης ενός ολόκληρου είδους, ευχαρίστως και με μεγάλη σιγουριά, αποδεχόμαστε», τονίζει από την πλευρά του ο δ/νων σύμβουλος του Match.com, Χεσάμ Χοσεϊνί.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, φιλοδοξείται να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα που θα στηρίξουν οικονομικά τις αποστολές ειδικών στα μέρη όπου κάποτε άκμαζε το είδος του Ρωμαίου.

Πηγή: Match.com