«Μελανόλευκη» η πίεση, αλλά «κιτρινόμαυρο» τρίποντο

Σχεδόν 50 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ αγωνίστηκε στο Αίγιο για παιχνίδι πρωταθλήματος και δίκαια το Δημοτικό Στάδιο ήταν κατάμεστο. Περίπου 4.500 φίλαθλοι και των δύο ομάδων γέμισαν το χώρο και από νωρίς, όλοι οι δρόμοι προς το γήπεδο ήταν αποκλεισμένοι.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης οι παίκτες της ΑΕΚ αντιλήφθηκαν πως μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο τους τη νέα σεζόν στη Football League. Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν απέναντί τους έναν παθιασμένο και αποφασισμένο, να μην χαρίσει ούτε… εκατοστό αγωνιστικού χώρου, Παναιγιάλειο.

Αφενός οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοικτά αναζητώντας το γκολ και δίνοντας παράλληλα ρυθμό στο παιχνίδι, αφετέρου όμως οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες. Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους ήταν οι δυνατές μονομαχίες με τον διαιτητή Γρατσάνη να δείχνει 4 κίτρινες κάρτες

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην ΑΕΚ όταν στο 10’ ο Λαμπρόπουλος «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Σταυριανού με κεφαλιά. Τελικά η “Ένωση” ήταν εκείνη που πανηγύρισε πρώτη με τον Αραβίδη να βρίσκει τα δίχτυα στο 21’ πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου», αλλά και το πρώτο των «κιτρινόμαυρων» σε επαγγελματική κατηγορία ύστερα από περίπου 1,5 χρόνο. Πάντως το γκολ δεν φάνηκε να επηρεάζει τους γηπεδούχους που συνέχισαν με το ίδιο πάθος.

Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν ελαφρώς αλλαγμένη συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο, καθώς ο Παναιγιάλειος αύξησε την πίεσή του στα καρέ της ΑΕΚ που έδειχνε να έχει πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα. Οι παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν, που φρόντισε να «φρεσκάρει» την ομάδα του πριν το 60’ με δυο αλλαγές, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο να έχουν βελτιωθεί αισθητά στην τελική προσπάθεια.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε ο χρόνος,  οπισθοχωρούσαν έχοντας μοναδική «αναλαμπή» τη φάση με τον Ντούνη στο 62’. Το «καθαρό» μυαλό έλειπε από τα χαφ της “Ένωσης” που δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν όπως θα περίμενε ο Δέλλας τον Αραβίδη και τους Πλατέλλα, Ντούνη, ενώ αντιθέτως αρκετά ικανοποιητική ήταν η παρουσία του Ανέστη που αν και στην περισσότερη διάρκεια του ματς ήταν «θεατής», στο τελευταίο 20λεπτο όπου χρειάστηκε δήλωσε «παρών» κρατώντας το μηδέν.

Μάλιστα είναι ενδεικτικό πως στα τελευταία 25λεπτά η ΑΕΚ δεν «απείλησε» ουσιαστικά με τον Πλατέλλα να φαίνεται κυρίως προς το τέλος του ματς να… παλεύει μόνος του, ενώ οι «μελανόλευκοι» έφταναν με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Ανέστη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αρχή του αγώνα φίλαθλοι της ΑΕΚ επιχείρησαν να μπουν στο στάδιο χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη μεταξύ αυτών και των αστυνομικών δυνάμεων και να υπάρξουν τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές.

 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Σεροπιάν): Σταυριανός, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλας, Σταμόγιαννος, Τσατσαρής (54′ Ουρτάδο), Πόνσε, Νάστος (59′ Κατσικοκέρης), Σκατσίλας (78′ Σεχολάρι), Μπούνας

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Κορδέρο, Μπαρμπόζα, Πλατέλλας (83′ Φαγιέ), Ντούνης (63′ Ζόριτς), Αραβίδης