«Και αυτό το Καλοκαίρι Δίνουμε Αίμα- Προσφέρουμε Ελπίδα στο Συνάνθρωπο»

Όπως κάθε καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα αυξάνονται καθώς οι μονάδες στα Νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών που χρήζουν μεταγγίσεων (θαλασσαιμικοί, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, χειρουργεία, τροχαία ατυχήματα κ.α.)

Ειδικά μετά από μία πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση όπως είναι η επιδημία του covid-19 τα αποθέματα έχουν μειωθεί σημαντικά παρά τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνονταν από τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με φορείς.

Οι αιμοληψίες που πραγματοποιούνται τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, με την συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων, σε ασφαλές περιβάλλον.

Η εθελοντική προσφορά αίματος, ως έκφραση αλληλεγγύης και αγάπης στον άνθρωπο, ως συμμετοχή και συμπαράσταση στην ανθρώπινη ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αναστολές, συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα της αιμοδοσίας.

Καλούμε τους πολίτες να προσφέρουν αίμα είτε σε αιμοληψίες που διοργανώνουν Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών και Φορείς είτε προσερχόμενοι στα τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων

Τηλέφωνο επικοινωνίας Προέδρου, κου Αντώνη Χαροκόπου: 6936577966