Επιστρέφει η Παναγία Τρυπητή στο ανακαινισμένο Ιερό Προσκύνημα – Δήλωση Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου

Εν όψει της αυριανής μεγάλης ημέρας για την πόλη του Αιγίου και όλους τους Αιγιαλείς, 8ης Απριλίου 2023, κατά την οποία, μεγαλοπρεπώς και αξιοχρέως προς την Προστάτιδα της πόλεώς μας Παναγία Τρυπητή, θα επιστρέψει η χαριτόβρυτος Ιερά Εικόνα Αυτής στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Της, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

“Δοξάζουμε το υπερύμνητο όνομα του Τριαδικού Θεού, χάριτι του Οποίου και διά πρεσβειών της Παναχράντου Υπεραγίας Θεοτόκου, ολοκληρώθηκε με τη θεάρεστη πρωτοβουλία και την άοκνη ποιμαντική μέριμνα του Σεπτού Προκατόχου μας, Γέροντος Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, το έργο της ανακαινίσεως του Ιερού Προσκυνήματος της Πολιούχου και Εφόρου της πόλεώς μας Παναγίας Τρυπητής.

Προσευχόμεθα στην Παναγία μας την Τρυπητή, η Οποία πριν από 45 έτη κατέστησε τον Σεβαστό Γέροντά μας και πνευματικό μας Πατέρα Ποιμενάρχη της Ιστορικής και Παναγιοσκεπάστου Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και τον αξίωσε να επιστεγάσει το πολυετές, πλούσιο, πολυσχιδές, καρποφόρο και θεοφιλές ποιμαντικό του έργο σύμφωνα με την προ εξαετίας εκφρασθείσα διάπυρη επιθυμία του: «Όνειρό μου», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σεπτός Ιεράρχης μας, «είναι προτού κλείσω τα μάτια μου, να με αξιώσει η Παναγία μας να αναπλάσω αυτό το παλατάκι».

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και εγώ προσωπικώς εκφράζουμε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο τις ένθερμες ευγνώμονες ευχαριστίες μας, τον άπειρο σεβασμό και την ειλικρινή υιική μας αγάπη και ευχόμαστε ολοψύχως ο Δωρεοδότης Κύριος Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών της Παναγίας της Τρυπητής, να του χαρίζει έτη πολλά, υγιεινά και γηθόσυνα και πάντα τα σωτήρια δωρήματα, ώστε να εξακολουθήσει να μεταλαμπαδεύει με ένθεο ζήλο στις ψυχές μας τις αξίες της πίστεως και της θυσιαστικής προσφοράς, ορθοτομώντας τον λόγο της αληθείας και προσευχόμενος στην Παναγία μας υπέρ του ευλαβούς λαού της Θεοσώστου Επαρχίας μας.

Εις πολλά έτη Σεπτέ Ποιμενάρχα και Πνευματικέ Πατέρα μας. Σας ευχαριστούμε για το μεγάλο δώρο που προσφέρατε στην πόλη του Αιγίου. Προσεύχεσθε στην Παναγία μας την Τρυπητή να μας διατηρεί εν ενότητι και καταλλαγή.”.

 

Με σεβασμό και υιική αγάπη

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος