Χωρίς «εκπτώσεις» η γιορτή της Παναγίας Τρυπητής, σε συνεργασία Ιεράς Μητρόπολης και Δήμου Αιγιαλείας

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο είχε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός για τις λεπτομέρειες της γιορτής της Παναγίας Τρυπητής, Πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, την Παρασκευή 21 Απριλίου. 

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, ενώ αναπόφευκτα τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της μη ύπαρξης προϋπολογισμού έτους 2023 για τον Δήμο, που δυσκολεύει τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την κάλυψη των δαπανών της διεξαγωγής της γιορτής. Μητροπολίτης και Δήμαρχος συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία «έκπτωση» στη λαμπρότητα που αρμόζει στον εορτασμό της Παναγίας Τρυπητής, ειδικά φέτος που η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα Της επιστρέφει μετά από χρόνια στο ανακαινισμένο Ιερό Προσκύνημα της παραλίας Αιγίου και η προσέλευση πιστών από όλη τη χώρα αναμένεται να είναι αθρόα.

Έτσι, με προσωπικές πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου και του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου, θα φροντιστούν από κοινού όλες οι λεπτομέρειες για τη γιορτή και τη φιλοξενία των επισήμων προσκεκλημένων, όπως αρμόζει στη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του Δήμου.