Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου: «Στηρίζουμε τη δωρεά οργάνων και τους συναδέλφους που την υπηρετούν»

Η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της Μεταμόσχευσης. Σήμερα η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.

Η αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης, η οποία αποτελεί ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ για χιλιάδες ασθενείς συνανθρώπους μας, παραμένει μόνο μία: Η υιοθέτηση και η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών, μια πράξη η οποία βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η μεταμόσχευση οργάνων διέπεται από αυστηρή νομοθεσία, ενημερωμένη συναίνεση των συγγενών και συγκεκριμένο πρωτόκολλο μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Ο Ε.Ο.Μ. οργανώνει και συντονίζει σε τοπικό, κρατικό και διακρατικό επίπεδο τη διακίνηση των μοσχευμάτων και μεριμνά για τον έλεγχο και τη διασφάλιση ολόκληρης της μεταμοσχευτικής διαδικασίας από το δότη στους λήπτες.

Στηρίζουμε τους γιατρούς που συμμετέχουν στην «αλυσίδα ζωής» της μεταμόσχευσης.

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος της Αιγιάλειας και της Αχαΐας στηρίζουμε τον κ. Ηλιάδη Ανδρέα, διευθυντή της Μ.Ε.Θ. Π.Γ.Ν. Πατρών, και καταδικάζουμε κάθε προσβλητικό χαρακτηρισμό και υπαινιγμό που στόχο έχει να σπιλώσει πρόσωπα, οργανισμούς, και την ιατρική κι επιστημονική κοινότητα γενικότερα. Στηρίζουμε την επιστήμη και όχι τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, των θεσμικών οργάνων και της Δικαιοσύνης.

 

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου,

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Αγγελόπουλος Γεώργιος        Κουσουρής Δημήτριος