Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας: Κυκλοφοριακή αγωγή-Αιμοδοσία

Ξεκινώντας από το γεγονός πως ζούμε σε μια χώρα που δυστυχώς συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα και πως σαν σχολείο οφείλουμε να προσπαθούμε πάντοτε να συμβάλλουμε στη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των σημερινών μαθητών και αυριανών οδηγών καλέσαμε σήμερα Τετάρτη 28 Μάρτη 2018 κοντά μας τον κ. Γερόλυμο Παναγιώτη (δάσκαλο οδήγησης της περιοχής μας) και τον Αιμοδοτικό Σύλλογο της περιοχής μας «Δεσμός» με τον υπεύθυνο κ. Παναγιώτη Σταθακόπουλο με σκοπό οι μαθητές μας να αποκτήσουν γνώσεις και να κατακτήσουν βιωματικά δεξιότητες κυκλοφοριακής αγωγής και βιώσιμης αστικής μετακίνησης, αλλά και γνώσεις πάνω στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ο κ. Γερόλυμος Παναγιώτης με απλό και κατανοητό τρόπο παρουσίασε στα παιδιά όλα τα σήματα του Κ.Ο.Κ. και με διάφορα βίντεο μας έδειξε τι πρέπει να προσέχουμε και πώς να οδηγούμε το ποδήλατό μας με ασφάλεια.

Γεγονός είναι ότι τα παιδιά στην σχολική ηλικία βρίσκονται στη λεγόμενη “περιοχή υψηλού κινδύνου”. Ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός κυριαρχούν στη συμπεριφορά τους. Παράλληλα βρίσκονται στην ηλικία που αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις διαβάσεις, τη χρήση των πεζοδρομίων, να εντοπίζουν τους κινδύνους αλλά και να τους αντιμετωπίζουν.

Η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση προετοιμάζουν τον αυριανό επιβάτη, οδηγό, ποδηλάτη ούτως ώστε να σέβεται και να εφαρμόζει τον Κ.Ο.Κ , να αναγνωρίζει τη σημασία των φωτεινών σηματοδοτών, των διαβάσεων με αποτέλεσμα να προστατεύει τον εαυτό του και τους συμπολίτες του.

Στη συνέχεια ο κ. Σταθακόπουλος Παναγιώτης μας τόνισε τα οφέλη της αιμοδοσίας, έτσι ώστε τα παιδιά από την μικρή ηλικία να μυηθούν στην εθελοντική αιμοδοσία σκεπτόμενοι πως μια φιάλη αίμα μπορεί να σώσει ένα συνάνθρωπό μας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία ατυχήματα.

Η εκδήλωση έκλεισε από τον Δντή του Σχολείου κ. Αργύρη Νικολόπουλο ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Παναγιώτη Γερόλυμο, για την όλη παρουσία του καθώς και για τα δώρα που πρόσφερε στα παιδιά, όπως και τον κ. Παναγιώτη Σταθακόπουλο για την απλότητα της όλης παρουσίασης.

Τέλος ευχαρίστησε όλα τα παιδιά του σχολείου, όλους συναδέλφους για την όλη οργάνωση και βοήθεια, τονίζοντας πως πρέπει να τηρούμε πιστά τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής για το καλό όλων μας, διότι στόχος είναι μέσα από την παιδεία και τη συμπεριφορά μας όχι απλά να μειωθούν τα θανατηφόρα ατυχήματα αλλά να εξαλειφθούν.

Σε συνέχεια της παραπάνω δράσης μας οι μαθητές μας θα βρεθούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στον κόμβο της Ακράτας με την παρουσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακράτας με σκοπό να μοιράσουν Φυλλάδια με σύνθημα «Φρένο στην ταχύτητα… Γκάζι στη ζωή» αλλά και πασχαλινά κουλούρια προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας ευχόμενοι στους οδηγούς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση…

                                                                                                                                          Αργύρης Νικολόπουλος

                                                                                                                                                 Δντής Δ.Σ.Αιγείρας