ΑΙΓΙΟ: Λιτές οι φετινές εκδηλώσεις, αλλά μεγάλος ο συμβολισμός της 3ης επετείου της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας”

Λιτές και με όλα τα μέτρα προστασίας τελούνται οι φετινές εκδηλώσεις της 26ης Ιανουαρίου, επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας. Ο συμβολισμός όμως παραμένει μεγάλος και σημαντικός στις καρδιές των Αιγιωτών, αφού από την πόλη μας άναψε η σπίθα του Αγώνα.

Σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, στο προαύλιο του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, εκ μέρους της δημοτικής αρχής και της Προέδρου της ΙΛΕΑ κ. Βάνας Μπεντεβή  στην επιτύμβια πλάκα του Ανδρέα Λόντου όπου βρίσκεται στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε “του χρόνου μετά το πέρας της πανδημίας οι εορταστικές εκδηλώσεις να τελεστούν με μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στους ήρωες του 1821”.

Το “παρών” έδωσαν επίσης η επικεφαλής της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Βασιλική Ψυχράμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι  Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Γιώτα Γκρέμου, καθώς και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ιατροπούλου εκπρόσωπος της παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΆ” και μέλη του “Ιστορικού Συλλόγου Βοστίτσα 1821”.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Τρίτη, ημέρα της επετείου και τοπική αργία για την Αιγιάλεια.

Δείτε το πρόγραμμα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

 

Αίγιο: Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας – Επίσημη αργία την Τρίτη 26/1/2021 – Αναλυτικά το πρόγραμμα