Αίγιο: Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ο εορτασμός της επετείου της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας”

Μεγάλη ημέρα η σημερινή, Τρίτη 26 Ιανουαρίου για το Αίγιο και το Δήμο Αιγιάλειας, καθώς καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα, ως επίσημη αργία, η συγκεκριμένη μέρα εορτασμού της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας”.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Δευτέρα και κορυφώθηκαν σήμερα με  την παρουσία του Υπουργού Εθνικής ΄Αµυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και υπήρξε περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Αρχικά τελέστηκε  σήμερα το πρωί  Αρχιερατική Θεία ∆οξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωµένης Αιγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύµου.

Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Αχαΐας της Ν.Δ. κ.κ.΄Αγγελος Τσιγκρής, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσωνας Φωτήλας, ο Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρµάκης, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας, του Υπολιμεναρχείου Αιγίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αιγιάλειας, κ.κ. Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη και Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Ο ∆ήµαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέγνωσε µήνυµα της Προέδρου της ∆ηµοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ τον πανηγυρικό της ηµέρας εκφώνησε η φιλόλογος-ιστορικός και πρόεδρος της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο  Ηρώο  στο Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρµάκη και τον ∆ήµαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο. Μετά την κατάθεση στεφάνων µετέβησαν στο Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, όπου ο Υπουργός ενηµερώθηκε από την κ. Μπεντεβή για την προτοµή του Ανδρέα Λόντου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο, αλλά και για τα σπάνια εκθέματα του Μουσείου.

Ο κ. Καλογερόπουλος έδωσε στον Υπουργό την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε στην κ. Μπεντεβή να επισκεφθεί το Αίγιο μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, προκειµένου να δει από κοντά τα εκθέµατα και τα σπάνια κειμήλια του Μουσείου.

Τέλος, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο αρχοντικό της πόλης “Παναγιωτοπουλέικο”, όπου του προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα.

Ευχή όλων, του χρόνου η Αιγιάλεια να γιορτάσει ελεύθερη την ηµέρα αυτή, που σηµατοδότησε την Έναρξη της Επανάστασης. Χρόνια Πολλά!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ