Ο Φόβος!

Επιβλητικός ακόµα κι ως γραφή …Μ΄ ένα φί σαν αέρας που λυσσοµανάει κι ένα βήτα σα βοή απ΄ της γής τα έγκατα …έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις ζωές όλων των σύγχρονων ανθρώπων !

Ηµερολογιακό έτος 2020  και η ανθρωπότητα για µια ακόµη φορά βάλλεται  από πολέµους, λιµούς  και αρρώστειες θανατηφόρες. 

Αν το καλοσκεφθείτε αυτό έχει και την πλάκα του ! Τόσος κόπος για το τίποτε ! Χτυπιέται ο άνθρωπος από γεννησιµιού του να σκαρφαλώσει κορυφές ,να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής του ,ν’  ανακαλύψει  και να κατακτήσει ! Ολόκληρο σαµατά κάνει …τρώει τα χρόνια του σε σχολιά και πανεπιστήµια …σκοτώνεται στη δουλειά νυχθηµερόν κι αντί  να ζούµε σ ένα κόσµο ισορροπηµένο ευηµερώντας κι ακµάζοντας  …τσούπ …µια µαλακία την κάνει …κι αρχίζουν τα δεινά να τον καταδιώκουν το να µετά τ άλλο …κι άηντε πάλι απ την αρχή !

Να τώρα λόγου χάριν µας ξηµέρωσε ένας κωρονοιός  που λένε µας απειλεί µε πανδηµία  η οποία είναι κι επιλεκτική ! ∆εν εξολοθρεύει όλους  …µόνο τους µεγαλούτσικους και τους ευπαθείς ! Σα σύγχρονος Καιάδας λειτουργεί ένα πράγµα  ! 

Κι αν οι γέροι µας χαιρετήσουν απ αυτόν τον ιό και οι µεσήλικες από καρκίνο κι εµφράγµατα …ποιός θα µείνει στην Γηραιά ήπειρο; Τα µωρά µε τα πάµπερς ;

Κουτί του ‘ ρχεται του Κράτους ! ∆ε θα πληρώνει και συντάξεις ! Θα  ‘ χει τους νιούς και τις νιές να γεννοβολούν  και νέο δυναµικό ακάµατο να κάνει τις δουλειές του ! Τελικά κοίτα να δείς που µια πανδηµία ίσως και να ναι σωτηρία για τούτον τον πλανήτη !

Κι εγώ θα σου πώ φίλε αναγνώστη … µή φοβάσαι για την µόνη σταθερά  που έχεις απ΄ τη στιγµή που πατάς το πόδι σου σε τούτο τον κόσµο ! 

…………………………………………………………………………………………………………

Αντί ,λέω εγώ τώρα, να ψεκάζεις όλον τον τόπο µε χλωρίνες µπάς και σώσεις το τοµαράκι σου …δε κοιτάς ν αλλάξεις λίγο ; Να γίνεις καλύτερος άνθρωπος βρέ …να µην φθονείς τον διπλανό σου …να µην παίρνεις τους δρόµους µε µια ξινισµένη µουράκλα ως το πάτωµα …να  πάψεις να γκρινιάζεις και ν αγκοµαχάς …να βοηθάς τον διπλανό σου …να µάχεσαι για τα δικαιώµατα τα δικά σου και των άλλων µαζί …να  σέβεσαι τη γυναίκα σα την µάνα σου κι ακόµα καλύτερα …σα την Παναγιά ! Να προστατεύεις τα παιδιά και τους γηραιότερους …Να δράς …για το καλό όλων …για το καλό του πλανητη που σε θρέφει !

…………………………………………………………………………………………………………

Σε κάνουν να φοβάσαι …να παραλύεις …να γίνεσαι χειρότερος απ ό,τι είσαι … Μη φοβάσαι χαζέ ! 

Αν αλλάξεις …αν δώσεις νόηµα στη ζωή σου …στο είναι σου …και µια στιγµή  εδώ επάνω θα ναι αιωνιότητα και τον Θάνατο θα χεις νικήσει ! Αν όχι … αν συνεχίσεις αυτή τη παρακµή µές το φόβο θα ζείς  …και τα εκατό χρόνια στο µηδέν θα προσοµοιάζουν!

Άφθαρτος  δεν θα σαι ποτές …θνητός γάρ …όµως όπως λέµε και στο χωριό µου …ΑΠΕΘΑΝΤΟΣ …µπορείς να γίνεις µέσω των έργων που θ αφήσεις πίσω ! Αξιοµνηµόνευτος κι αξιοµακάριστος όπως λένε και οι ψαλµοί ! Μην ανησυχείς µόνο για το σώµα σου …στην ψυχή να στοχεύεις !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

(Απόσπασμα από τον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 12/3/2020)