Κώστας Παπακωνσταντίνου: “Οι Δήμαρχοι της χωματερής”

 -“Ο ΧΥΤΑ Αιγείρας έχει φτάσει στο τέλος του αφού επί χρόνια φορτώθηκε με πολύ περισσότερα απορρίμματα από εκείνα για τα οποία είχε σχεδιαστεί. Ωστόσο, ο Δήμαρχος, ανασφαλής και φοβικός προς τους πάντες, εστίασε μόνο σε εκείνο που το δικό του στενό μυαλό καταλάβαινε: να ανοίξει πάλι χωματερή στην Αιγείρα – δεν μπορούσε να σκεφτεί τίποτα άλλο. Ενήργησε ως κοινός απατεώνας, ανακοίνωσε σε Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες ότι προχωρούσε σε έργα αναβάθμισης του ΧΥΤΑ της Αιγείρας και ότι μετά θα ζητούσε ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων. Το ίδιο πίστεψαν η Περιφέρεια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο. Και εκείνος, απλά περίμενε τη ζέστη για να επικαλεσθεί τον κίνδυνο πυρκαγιάς και να αρχίσει να θάβει σκουπίδια με την επιστράτευση των ΜΑΤ.

Ο Θανάσης Παναγόπουλος μπορούσε να εξασφαλίσει προσωρινή απομάκρυνση των συσσωρευμένων σκουπιδιών από τους δρόμους της Αιγιάλειας μαζί με πίστωση χρόνου για να προχωρήσει σε εφαρμογή σχεδίου δραστικής μείωσης των απορριμμάτων. Προτίμησε τον παλιό γνώριμο τρόπο: ψέματα, κωλυσιεργίες, φυγομαχίες και γραφειοκρατία μέχρι να προκαλέσει μια οριακή κατάσταση και εισαγγελική παρέμβαση.

Ο έτερος Δήμαρχος της χωματερής, Στάθης Θεοδωρακόπουλος, με κάθε ευκαιρία επανέρχεται στο όραμά του: «ο δημότης θα πετά την σακούλα των σκουπιδιών από το μπαλκόνι κι ο Δήμος θα την παίρνει για να την θάβει στην Παπανικολού».

Δυστυχώς, αυτή τη Δημοτική αρχή και μείζονα αντιπολίτευση θα έχουμε για 15 ακόμη μήνες. Η κοινή λογική, η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι η τελευταία ελπίδα για σωτηρία του Δήμου Αιγιάλειας από την απόλυτη καταστροφή στη διαχείριση των απορριμμάτων”.

Κώστας Παπακωνσταντίνου

Δημοτικός Σύμβουλος