Αίγιο: Ξενάγηση δημοτών στο Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων Αιγιάλειας

Ο Δήμος Αιγιάλειας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας ξεναγούν τους δημότες στο Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων!

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης στο νέο Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων από τις 21 έως και τις 27 Μαρτίου. Οι ώρες λειτουργίας και ξενάγησης τις πρωινές ώρες θα είναι από 11:00-13:00 και τις απογευματινές ώρες θα είναι από 18:30 – 19:30, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν εκ των προτέρων την ξενάγησή τους.

To Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων είναι ένα έργο που ήρθε εις πέρας σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Ελλάδα 2021, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά από μήνες ψηφιοποίησης τεκμηριωμένου ιστορικού υλικού και σπάνιων αρχειακών στοιχείων.

Σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία συνδυάζονται με τον θεματικό χαρακτήρα των αιθουσών του πρώτου ορόφου του Αρχοντικού Παναγιωτόπουλου, ενός στολιδιού της πόλης του Αιγίου, αλλά και με ενδιαφέροντα συμβατικά εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορική μνήμη. Οι τρείς αίθουσες του Μουσείου αφορούν τον ρόλο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας στην προετοιμασία αλλά και την έναρξη του Αγώνα, τα ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Αιγιάλειας και τέλος τον σπουδαίο Αγωνιστή, Ανδρέα Λόντο.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2691061168  ή στο email: dhkepaigialeias@gmail.com.