Συνάντηση Βασιλόπουλου με το νέο Διευθυντή ΕΛΓΑ Πατρών

Οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για το εκτιμητικό έργο των γεωπόνων του ασφαλιστικού οργανισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, με το νέο Διευθυντή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πατρών Γιώργο Τσιλιγιάννη.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκτιμήσεις για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου στο φυτικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα οι γεωπόνοι εξετάζουν και αιτήσεις για διάφορα αίτια (χαλάζι, ανεμοθύελλα κ.α) σε καλλιέργειες στην Δυτική Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης υπάρχει δέσμευση του αντιπροέδρου του ασφαλιστικού οργανισμού, Νίκου Δούκα, για  πρόσληψη 35 γεωπόνων- εκτιμητών  το επόμενο διάστημα προκειμένου  να καλύψουν τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ωστόσο σημείωσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να επισπευσθεί.

«Συνάντησα το νέο Διευθυντή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πατρών για να του ευχηθώ για τα νέα του καθήκοντα και παράλληλα συζητήσαμε για το πλαίσιο συνεργασίας που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και ασφαλιστικού οργανισμού. Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να δούμε, τόσο με τις εκκρεμότητες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού όσο και για τις ζημιές  που έχουν υποστεί καλλιέργειες  από διάφορα αίτια σε  σημεία της Περιφέρειάς μας» τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βασιλοπουλος

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 1,1 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΣΕ 1.165 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΑΧΑΪΑ -ΗΛΕΙΑ

Εξάλλου έπειτα από ενημέρωση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες πουεπλήγησαν από τον παγετό της άνοιξης του 2021, συνολικού ύψους 44.823.307,35 ευρώ σε 14.527 δικαιούχους παραγωγούς στην χώρα.  Σε ό,τι αφορά την Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας θα αποζημιωθούν 1.165 πληγέντες, με ποσό που φτάνει το 1,1 εκατ. ευρώ.