Οι Αυστραλοί διαβάζουν ελληνικά βιβλία

Οι Αυστραλοί διαβάζουν ελληνικά βιβλία
XWhatsAppViber

Διαβάζουν και ελληνικά βιβλία στην Αυστραλία. Σε δυο χρόνια συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο ελληνικό βιβλίο γραμμένο στην ήπειρο.

Συγκεκριμένα το βιβλίο “Η Ζωή εν Αυστραλία”, που κυκλοφόρησε το 1916, ήταν το πρώτο βιβλίο στην ελληνική γλώσσα που εκδόθηκε στην Αυστραλία. Το βιβλίο αυτό επανεκδόθηκε πριν δυο χρόνια.

Ένας άνθρωπος που εδώ και δεκαετίες εργάζεται συντονισμένα για την προώθηση του ομογενειακού βιβλίου είναι ο Κυριάκος Αμανατίδης ο οποίος αγωνίζεται για την δημιουργία βιβλιοθήκης με βιβλία του απόδημου ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και για την συστηματική καταγραφή του ομογενειακού βιβλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, από το 1916 έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει στην Αυστραλία πάνω από 1.000 βιβλία στην ελληνική γλώσσα, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Αυτός ο πλούτος είναι άγνωστος στην Ελλάδα» λέει και προσθέτει ότι η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να δείξει «μεγαλύτερη ευαισθησία» τονίζοντας τη σημασία του ομογενειακού βιβλίου για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής πολιτισμικής παράδοσης, αλλά και ως μέσο καταγραφής των εμπειριών των ομογενών στον νέο τόπο που επέλεξαν ως δεύτερη πατρίδα.

Ο κ. Αμανατίδης υποστηρίζει πως δεδομένου ότι ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί πάνω από το ένα τρίτο του εν γένει Ελληνισμού, θα περίμενε κανείς πως τα δύο Μητροπολιτικά Κέντρα (Αθήνα και Λευκωσία) θα είχαν από καιρό προβεί στη δημιουργία Παραρτημάτων Ομογενειακού Βιβλίου στις Εθνικές, και σε κάποιες Πανεπιστημιακές, Βιβλιοθήκες.

Μέχρι στιγμής, σημείωσε, για τον ελλαδικό και τον κυπριακό Ελληνισμό, ο πνευματικός πλούτος των απόδημων Ελλήνων παραμένει άγνωστος, και ως εκ τούτου αναξιοποίητος.

Πηγή: real.gr

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer