«Όχι» στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου» – Κινητοποίηση φορέων

ΚΟΙΝΟ   ΚΑΛΕΣΜ

  ΑΠΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ  ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τα παρακάτω εργατικά σωματεία,  αγροτικοί σύλλογοι, σύλλογοι ΕΒΕ, φορείς υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού της Αιγιαλείας.

 1)Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου

 2)Σωματείο Συνταξιούχων Αιγίου

 3)Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας»     

 4)Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγίου

 5)ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας

 6)Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρίου

 7)Σωματείο εργαζομένων ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ           

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ :

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ      

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.     

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/1/22  ΣΤΙΣ  10.30 ΠΜ  ΤΟ ΠΡΩΊ    

            Η κυβέρνηση  αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, αφήνοντας τα νοσοκομεία  χωρίς υγειονομικό προσωπικό. Δεν  παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Προωθεί το «Νέο ΕΣΥ» που θα εμπορευματοποίηση ακόμη περισσότερο το δημόσιο  αγαθό της Υγείας
Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά μείωναν σταδιακά τον προϋπολογισμό για την υγεία, κάνοντας βήματα προς την ιδιωτικοποίηση του κλάδου της  Υγείας.    Η πανδημία έφερε απότομα στη επιφάνεια την τραγική κατάσταση  στη δημόσια υγεία και αποκάλυψε  τη υποβάθμιση  του Εθνικού Συστήματος Υγείας   όλα τα τελευταία χρόνια, ενώ  ο ιδιωτικός τομέας αναπτύσσεται ραγδαία.

Αυτό είχε συνέπειες και στο Νοσοκομείο Αιγίου που και αυτό είναι ενταγμένο στις πολιτικές υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και συνολικής υποβάθμισης του, με αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία των κλινικών.

Οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας.    Οι συζητήσεις και οι παλινωδίες για το κλείσιμο της εφημερίας τριών κλινικών, της χειρουργικής, της ορθοπεδικής και της καρδιολογικής,  καταδεικνύουν  το μέγεθος του προβλήματος.

Η κυβερνητική πολιτική του «νέου ΕΣΥ» για να εφαρμοστεί απαιτεί υποταγμένο υγειονομικό προσωπικό,  που δεν θα αντιδρά στην κυβερνητική προσπάθεια μεγαλύτερης  εμπορευματοποίησης της υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου,  προχώρησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος  συνδικαλιστή υγειονομικού που έχει διατελέσει εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου καθώς και σε συνδικαλιστή γιατρό μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυταρχική απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου να προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος των  συνδικαλιστών μελών του  υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Γνωρίζουμε ότι κάθε προσπάθεια δίωξης συνδικαλιστών γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να φιμωθεί κάθε φωνή διεκδίκησης ενάντια στη πολιτική υποβάθμισης της υγείας  και υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, στους αγροτικούς συλλόγους , στους συλλόγους των ΕΒΕ,των εκπαιδευτικών, των  υγειονομικών, του πολιτισμού και αθλητισμού και όλους τους φορείς της Αιγιαλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας και να παλέψουμε για άμεση στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου και τη συνολικότερη αναβάθμιση του, για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους  συνδικαλιστές υγειονομικούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, και στα Κέντρα Υγείας Αιγίου και Ακράτας, με κατεπείγουσες διαδικασίες και μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων. Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει καθημερινά ο Αξονικός Τομογράφος.

-Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Να ανακληθούν  οι απαράδεκτες αυταρχικές αποφάσεις για διενέργεια  ΕΔΕ και να  σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης και φίμωσης των συναδέλφων συνδικαλιστών.

Η αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης με μόνιμο προσωπικό και υποδομές και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η οξύτατη υγειονομική κρίση.