ΕΙΝΑ Αχαΐας: “Περαιτέρω συρρίκνωση του χειρουργικού τομέα του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας»

“Είναι προφανές ότι η μη αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας του πληθυσμού δημιουργεί συνθήκες παράλληλης επιδημίας, αυξάνοντας του γενικούς δείκτες βαρειάς νοσηρότητας και θνητότητας” επισημαίνει η επιστολή των διευθυντών των κλινικών του χειρουργικού τομέα “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”. Η επιστολή στάλθηκε στο   Διοικητή του Ν.Γ. Πατρών κ. Θεοδωρόπουλο και κοινοποιήθηκε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, την Αν. Υπουργό κ. Γκάγκα και το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, την Ε.Ι.Ν.Α. και τον ΟΕΝΓΕ και αναφέρει:

 

-“Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να καταδείξουμε την μεγάλη συρρίκνωση που υφίσταται ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Αγ. Ανδρέα.  Όπως είχαμε αναδείξει σε έγγραφο μας στις 26/11/21 (Α.Π. 48553) η συμπίεση και η μείωση των χειρουργικών κλινικών, λόγω της αύξησης των νοσηλευόμενων Covid ασθενών,  δημιούργησε μεγάλα προβλήματα νοσηλείας των χειρουργικών ασθενών ενώ η μονομερής  εφαρμογή της οδηγίας του Υπουργείου Υγείας για περικοπή κατά 80% των χειρουργικών αιθουσών στο ΓΝ Πατρών “Άγιος Ανδρέας “, χωρίς  να διενεργείται καμία  περαιτέρω μείωση στο ΠΓΝΠ,  δημιουργεί μεγάλη αρρυθμία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικά όλου του νοσοκομείου, προς τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Παρά την έντονη αντίδραση μας και την επιμονή της 6ης ΥΠΕ να μην λαμβάνει υπόψη τις τοποθετήσεις των διευθύνσεων των κλινικών του νοσοκομείου μας συνεχίζει να επικρατεί ακριβώς η ίδια κατάσταση, ενώ με πρόσφατη οδηγία/εντολή της διοίκησης του νοσοκομείου αποφασίστηκε η άκρως επικίνδυνη περαιτέρω μείωση των χειρουργικών κλινών με αντίστοιχη επικείμενη μείωση των χειρουργικών αιθουσών και των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ ουσιαστικά κλείνει τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμισή του και την δια της ολισθήσεως μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και δεύτερης διαλογής,

Είναι προφανές ότι η μη αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας του πληθυσμού δημιουργεί συνθήκες παράλληλης επιδημίας, αυξάνοντας του γενικούς δείκτες βαρειάς νοσηρότητας και θνητότητας.

Εμμένοντας στην θέση μας για την  απρόσκοπτη  λειτουργία του νοσοκομείου και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα της προστασία της Υγείας των ασθενών μας,  καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει άμεσα την παραπάνω απόφαση και να επεξεργαστεί άλλες πρόσφορες λύσεις που και υπάρχουν στη φαρέτρα της και μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν, χωρίς επί της ουσίας να διαλυθεί το Νοσοκομείο”.

Οι διευθυντές των κλινικών του χειρουργικού τομέα