Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και θερμές ευχές δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και θερμές ευχές δέχθηκε χθες το πρωί και σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, καθώς τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως «πλημμύρισαν» από παιδικές φωνές μικρών μαθητών και μαθητριών, που τον επισκέφθηκαν για να του ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Πιο συγκεκριμένα, τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες από το Κατηχητικό σχολείο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, συνοδευόμενοι από τους κατηχητές, όπου έψαλλαν τα κάλαντα, αλλά και τραγούδησαν διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ευχόμενοι με τον τρόπο τους τα «Χρόνια Πολλά».
Ακολούθησαν η Φιλαρμονική Αιγίου, το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος άκουσε με πολλή προσοχή και συγκίνηση τα παιδιά, ευχαριστώντας παράλληλα τον χοράρχη κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο καθώς και τους καθηγητές κ. Σπύρο Οικονομόπουλο και Βασίλειο Μπίκο αντίστοιχα, οι οποίοι, όχι μόνο έχουν διακονήσει το ιερό αναλόγιο, αλλά και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο χώρο της υμνολογίας και της παραδοσιακής μουσικής.

«Με αυτό το πνεύμα να είστε πάντοτε», ήταν η ευχή του Ποιμενάρχου μας, ο οποίος ακολούθως υπενθύμισε στα παιδιά να μην λησμονήσουν να επισκεφθούν τον Χριστό μας στο σπίτι Του, την Εκκλησία, την ημέρα της γιορτής Του, τα Χριστούγεννα.

Όταν η τέχνη και η νεολαία εκφράζουν ανιδιοτελή αγάπη, οι γιορτές βρίσκουν το πραγματικό τους νόημα.