ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου  στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου “Πολύκεντρο”, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου  προέδρων και μελών τοπικών συμβουλίων.

Στον αγιασμό και στην ορκωμοσία χοροστάτησε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος,  ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε έδωσε τις ευχές στο Δήμαρχο, αλλά και στο σύνολο των εκλεγμένων συμβούλων για δύναμη και προσφορά στον τόπο.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκου, την ώρα που ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος τελούσε τον αγιασμό και έψελνε το  “Νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος”, με το βουλευτή να φωνάζει αρκετές φορές ” Τοις Ευσεβεύσι κύριε, όχι βασιλεύσι” και τον κ. Αμβρόσιο να απαντά “αφήστε μας να ξέρουμε καλύτερα”.

Η ορκωμοσία τελέστηκε με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο για τους δημοτικούς συμβούλους και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον τ. πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας Γιώργο Παπανδρέου, τον νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριο Φαρμάκη, την τ. αναπληρώτρια Υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου, τους βουλευτές Ανδρέα Κατσανιώτη και Θεόδωρο Μάρκου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και οι αρχηγοί των παρατάξεων  της Αιγιάλειας με κοινή ευχή όλων μια πετυχημένη θητεία προς όφελος του τόπου.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου, ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει ώστε η Αιγιάλεια να μην παρουσιάσει ξανά την εικόνα που είχε φέτος, αναφερόμενος στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κατόπιν το λόγο πήρε  ο Δήμαρχος Αιγιάλειας όπου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους δημότες που εμπιστεύτηκαν την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» και του έδωσαν την εντολή να διοικήσει τον Δήμο. Ζήτησε τους πολίτες να είναι συμπαραστάτες και αρωγοί στο έργο του, γιατί όπως τόνισε “χωρίς εσάς δεν μπορούμε να επιτύχουμε”.

Ιδιαίτερα βαρύτητα στην ομιλία του έδωσε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, λέγοντας προς τον Περιφερειάρχη ότι έχει ήδη έτοιμο το τοπικό σχέδιο, ενώ μεγάλη σημασία ανέφερε ότι θα δώσει στην ανακύκλωση, με την απομάκρυνση των μπλε κάδων, και τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τον καθένα πολίτη και την εναπόθεσή τους σε ειδικά σημεία που θα καθοριστούν.  Μάλιστα ο κ. Καλογερόπουλος απήθυνε πρόσκληση σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά στη νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής, υπογράφοντας σε βιβλίο που υπήρχε στην έξοδο.

Ο νέος δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει τα μέγιστα, προκειμένου να σταματήσει η περιοχή μας να δυσφημείται πανελλαδικά (αναφερόμενος στα σκουπίδια) και κάλεσε τους αρχηγούς των παρατάξεων να εργαστούν συλλογικά για την ανάπτυξη της Αιγιάλειας.

Τέλος ευχαρίστησε τους Αιγιαλείς που τον εμπιστεύτηκαν και ιδιαίτερα την οικογένειά του που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Κατόπιν τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου, οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων υπέγραψαν τα πρακτικά της ορκωμοσίας.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί