Φιλικός – φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας γυναικών Μικτής Ελλάδος με Μπαρτσελόνα στο Αίγιο

Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας θα διεξαχθεί ανάμεσα στην Ελληνική Μικτή Ομάδα Γυναικών SELECTE 2017 και τη γυναικεία ομάδα της BARCELONA το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 5 μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Αιγίου. Tιμή εισιτηρίου 5 Ευρώ. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στις Ακαδημίες του Ερασιτέχνη Παναιγιαλείου.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ και ανέφερε:

-“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που για άλλη μια φορά υποδεχόμαστε το κλαμπ της Μπαρτσελόνα με το γυναικείο του κλιμάκιο αλλά και τη μικτή ελληνική ομάδα γυναικών, με τη διοργάνωση αυτού του νέου αγώνα.

Θα είναι μια ακόμα ημέρα γιορτής του ποδοσφαίρου, μια μέρα γιορτής για την πόλη μας, με οφέλη για όλους μας. Είναι βέβαιο ότι σε αυτό τον αγώνα θα κερδίσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητικός πολιτισμός. Είναι ένας αγώνας ιδιαίτερα τιμητικός για όλους μας και για τους φιλάθλους και για τους δημότες και πολύ περισσότερο για τις γυναίκες.

Έχουμε συνηθίσει η πλειοψηφία των φιλάθλων να είναι άνδρες, αλλά εδώ τώρα αναμένουμε να αλλάξουν τα δεδομένα και να δούμε πολλές γυναίκες στις κερκίδες.

Άλλωστε μέχρι σήμερα δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες να απολαύσουν ένα αγώνα γυναικών και μάλιστα ανάμεσα σε δύο τόσο πολύ διακεκριμένες ομάδες.

Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα αυτής της γιορτής, αφού τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου το οποίο κάνει υπεράνθρωπές προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τον κόσμο του Αιγίου και για αυτό πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα του.

Όπως επίσης είναι γνωστό, ένα άλλο μέρος από αυτά τα έσοδα θα διατεθεί στις Ακαδημίες του Ερασιτέχνη Παναιγιάλειου, την ομάδα της πόλης μας που πρέπει να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε όλοι μας ,όσο μπορούμε.

Και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Ανέκαθεν το ποδόσφαιρο έδειχνε την ευαισθησία του απέναντι σε γεγονότα, σε άτομα αλλά και σε κοινωνικές ομάδες που είχαν την ανάγκη και τη συνδρομή από τα έσοδα ενός αγώνα και ήταν πάντα προς τιμή όλων των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν και έδιναν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό για τον εκάστοτε σκοπό.

Αυτό γίνεται και τώρα. Επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μια φορά και το γεγονός, ότι η σημασία ενός αγώνα δεν περιορίζεται πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά μπορεί και πρέπει να έχει και θετικό απόηχο, στην κοινωνία.

Έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη, ότι ο Δήμος μας και το Νομικό Πρόσωπο αγκαλιάζουν τα αθλητικά γεγονότα γιατί θέλουμε να προάγουμε το πνεύμα ,τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού και να τα μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Για το λόγο αυτό θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε αθλητικό γεγονός για να στηρίζουμε και υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαι βέβαιος ότι θα δείξουμε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που μας διακρίνει και θα επιβεβαιώσουμε σε όλους ότι ξέρουμε να διοργανώνουμε σημαντικά αθλητικά γεγονότα και να δίνουμε αγώνες.

Πιστεύω ότι σήμερα στέλνουμε και ένα ακόμα σημαντικό μήνυμα. Το μήνυμα της συνεργασίας και της συνένωσης δυνάμεων για την επίτευξη κοινών στόχων τόσο σε επίπεδο αθλητισμού όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.

Η κοινωνία και οι περιστάσεις μας θέλουν όλους μαζί, ενωμένους, για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες καλύτερα και να πετύχουμε περισσότερα. Και αυτό το μήνυμα θέλουμε για άλλη μια φορά να περάσει προς τα έξω.

Θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στον αγώνα, να σταθεί δίπλα στις ομάδες, να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, να περάσει καλά, στηρίζοντας παράλληλα και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του αγώνα.

Ο κόσμος της Αιγιάλειας που δεν διακρίνεται μόνο για τα φίλαθλά του αισθήματα αλλά και για την κοινωνική του ευαισθησία ,είμαι βέβαιος ότι θα επιδείξει για μια ακόμα φορά τα αντανακλαστικά του αυτά.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές αυτού του αγώνα και να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία”.