Υποτροφία «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» σε φοιτητές με καταγωγή από την Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα

 Για σπουδές στο DereeTheAmericanCollegeofGreece.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Αυγούστου 2018

Ανοίγουν και πάλι οι διαδικασίες για την απονομή της υποτροφίας «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» στο Deree– TheAmericanCollegeofGreeceγια έναν υποψήφιο φοιτητή από την Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα.

Η υποτροφία, που καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα για την τετραετή φοίτηση στο Deree,απονέμεται χάρη στην πολύτιμη δωρεά από την επιχειρηματία κα Ιζαμπέλλα-Ιωάννα Αρβανίτη προς το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στόχος της είναι να βοηθήσει νέους και νέες με καταγωγή από την Αιγιαλεία ή τα Καλάβρυτα να αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και να δημιουργήσουν γερές βάσεις για το μέλλον τους, σπουδάζοντας στο Deree.

Για να είναι υποψήφιος ο/η αιτών/αιτούσα πρέπει:

  • Να πληροί τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο Κολλέγιο.
  • Να έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο με βαθμό τουλάχιστον 15/20.
  • Προτεραιότητα δίνεται σε μαθητές που έχουν καταγωγή από τους Δήμους Αιγιαλείας ή Καλαβρύτων (Νομός Αχαΐας, Πελοπόννησος) ή σε αυτούς που έχουν οι ίδιοι αποφοιτήσει από τις ανωτέρω περιοχές. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον υποψηφίων από τις περιοχές αυτές, το Κολλέγιο θα εξετάσει περιπτώσεις μαθητών από άλλες περιοχές της Ελλάδος οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις. Σε αυτή την περίπτωση το Κολλέγιο θα ειδοποιεί εκ των προτέρων εγγράφως τη δωρήτρια ή τον κ. Γεώργιο Καραούζα-Αρβανίτη ή τον/ους νόμιμο/ους κληρονόμο/ους αυτών, ζητώντας την έγγραφη συγκατάθεσή τους ώστε να προχωρήσει στην απονομή.
  • Να αποδείξει ότι διαθέτει χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (λαμβάνοντας υπόψη τόσο το οικογενειακό, όσο και το ατομικό εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία).
    • Να επιδείξει προοπτική επίτευξης υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης. Hυποτροφία «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» θεσπίστηκε το 2010 και φέρει το όνομα των γονέων της δωρήτριας. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για την υποτροφία θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο Κολλέγιο, να έχουν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση, και είτε να έχουν αποφοιτήσει από λύκεια των δήμων Αιγιαλείας ή Καλαβρύτων είτε ένας από τους δύο γονείς να έχει γεννηθεί σε έναν από τους προαναφερθέντες δήμους.

Η υποτροφία θα προσφέρει την ευκαιρία σε έναν νέο ή μία νέα να παρακολουθήσει ένα από τα 26 σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Dereeγια την απόκτηση πτυχίου bachelor, αλλά και να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η φοίτηση στο Deree: πρακτική άσκηση σε κορυφαίες διεθνείς εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας, παρακολούθηση μαθημάτων σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, σε ομίλους και φοιτητικές κοινότητες.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την Υποτροφία «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» για το φθινοπωρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο του Dereeλήγει στις 31 Αυγούστου 2018.

Για πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια και τον τρόπο υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Οικονομικής Ενίσχυσης και Σχεδιασμού στο τηλέφωνο: 210 600 9800, εσωτ.: 1305, 1306, 1307 ή μέσω emailστο: financialassistance@acg.edu

-Τέλος-

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντάκτες:

 

Μαριλένα Τσίρου: τηλ.: 210 666 0419, email: mailto:marillena.tsirou@assetogilvy.gr

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 143 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το AlbaGraduateBusinessSchool. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.

 

ΣχετικάμετοDeree – The American College of Greece

 

Το Dereeαποτελεί μία από τις τρεις εκπαιδευτικές μονάδες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Προσφέρει 26 σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα bachelor, αναγνωρισμένα από τον αμερικανικό οργανισμό NEASC(NewEnglandAssociationofSchoolsandColleges) και πιστοποιημένα από το OU(OpenUniversity) του Ηνωμένου Βασιλείου. ΤαπρογράμματαπροσφέρονταιμέσωτωντριώνσχολώντουDeree: School of Business, School of Liberal Arts and Sciences, Frances Rich School of Fine and Performing Arts. Επιπλέον, μέσω της μεταπτυχιακής σχολής του Deree, προσφέρονται 6 προγράμματα masterστους τομείς της Ψυχολογίας, της Επικοινωνίας, της Εκπαίδευσης και των BigData.