Ανδρέας Ριζούλης: “Η απλή αναλογική είναι το δημοκρατικότερο μέσο έκφρασης για τους πολίτες και δίνει δύναμη σε κάθε ψήφο”

Ο Ανδρέας Ριζούλης στην ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου “Κλεισθένης-Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, ανέφερε “ότι η κριτική επί του μεταρρυθμιστικού νομοσχεδίου αφορούν την απλή αναλογική, την ακυβερνησία που μπορεί να δημιουργήσει και την ψήφο των ομογενών.

“Η απλή αναλογική είναι το δημοκρατικότερο μέσο έκφρασης για τους πολίτες και δίνει δύναμη σε κάθε ψήφο.
Ο ισχυρισμός ότι μπορεί να δημιουργήσει ακυβερνησία οδηγεί σε λιγότερη δημοκρατία”.
Για τους ψήφους των ομογενών ο βουλευτής άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση που επί τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη που προχωρά την σχετική διαδικασία.
Ο Ανδρέας Ριζούλης άσκησε κριτική στο ΚΚΕ που ανέφερε ότι οι Δήμοι δεν πρέπει να υφίστανται οικονομικό έλεγχο από το κράτος.
Αναρωτήθηκε ακόμα αν ο Δήμαρχος Πατρέων που ανήκει στο ΚΚΕ θα κάνει ότι χρειάζεται για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης που δόθηκε από την κυβέρνηση στους πολίτες της Πάτρας.
Υπενθύμισε ότι πρόσφατα στη Λάρισα η παράταξη του ΚΚΕ διαφοροποιήθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις καταψηφίζοντας τις προτάσεις του δημοτικού συμβουλίου για την αναβάθμιση των δομών της πόλης (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι κλπ) λέγοντας ότι δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες”.
Σας επισυνάπτουμε το link με την ομιλία του Ανδρέα Ριζούλη.
Το γραφείο τύπου του βουλευτή.