Τα εγκαίνια της Σχολικής βιβλιοθήκης κι εργαστηρίου Η/Υ γιόρτασε το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών

Τα εγκαίνια της Σχολικής βιβλιοθήκης κι εργαστηρίου Η/Υ γιόρτασε το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών την Πέμπτη 7-5-2018. Στην αρχή έγινε Αγιασμός από τον εφημέριο του Ι. Ν. Υπαπαντής Καμαρών αιδεσιμότατο π. Στέφανο Μπαμπίλη.

Την κορδέλα στο Εργαστήριο Η/Υ. έκοψε η Σχολική Σύμβουλος κα Βασιλική Φελούκα και στη Σχολική Βιβλιοθήκη, η Συγγραφέας κα Αναστασία Ευσταθίου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας κα Αθηνά Σκανδάμη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Καμαρών κ. Παναγιώτης Περλέγκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κος Κουτρόπουλος , η Δ/ντρια του Γυμνασίου Καμαρών κα Δημουλά, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών και πολλοί γονείς των μαθητών.

Στη συνέχεια ακολούθησε γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο και τη συγγραφέα, εκπαιδευτικό και Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας κα Αναστασία Ευσταθίου. Στο τέλος της εκδήλωσης η Συγγραφέας κα Α. Ευσταθίου και η κα Α. Σκανδάμη διασκέδασαν τους μαθητές με σχετικά βιωματικά παιχνίδια.

Η Δ/ντρια του Σχολείου κα Μαρία Σιταρά, ευχαρίστησε εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της Σχολικής βιβλιοθήκης και του Εργαστηρίου Η/Υ, που και τα δύο είναι απαραίτητα στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία , αλλά και να ολοκληρωθούν έργα συντήρησης υποδομής και διασύνδεσης του σχολικού κτιρίου : την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Βασιλική Ψυχράμη, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Μαρινόπουλο, τον πρόεδρο της Τ. Κ. Καμαρών κ. Παναγιώτη Περλέγκα, τους ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου σε θέματα διασύνδεσης & Η/Υ κ. Ιωάννη Φαρμακόπουλο, τους τεχνικούς της ΠΛΗΝΕΤ, και την καθηγήτρια πληροφορικής κα Αγγελική Αλεξανδροπούλου, το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Κουτσούκη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κλεομένη Γεωργαντόπουλο που με προσωπική εργασία συνέβαλαν στον καθαρισμό κι ελαιοχρωματισμό του προαυλίου, του χώρου της βιβλιοθήκης και στην αγορά κι εγκατάσταση των ραφιών. Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους την καθαρίστρια κα Β. Κιτσάκη και την υπάλληλο Γενικών καθηκόντων κα Π. Κακού και τον σύζυγό της κ. Θ. Κακό που εθελοντικά προσέφερε τη βοήθειά του. Τέλος ευχαρίστησε την καθηγήτρια Εικαστικών κα Ινώ Γιαννακοπούλου για την ζωγραφική διακόσμηση της εισόδου της Βιβλιοθήκης κι επεσήμανε στους μικρούς μαθητές πως όλοι όσοι εργάστηκαν αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι το έργο της μόρφωσής τους, γι αυτό οφείλουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα μέσα που τους παρέχονται για την πρόοδο και την επιτυχία τους.