Σύσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας για την παραβατικότητα στην περιοχή μας

Σύσκεψη διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας την προσεχή Τετάρτη, με κύριο θέμα την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην περιοχή που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και προβληματίζει τον εμπορικό κόσμο, αλλά και τους πολίτες.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου προσκαλεί στη σύσκεψη στα γραφεία του την Τετάρτη στις 7 μ.μ., το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον Αστυνόμο Α΄κ. Ροδόπουλο Βασίλειο, τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, κ. Βαρδάκη Ευστράτιο, τον Διευθυντή ΔΟΥ Αιγίου, κ. Καραμάνη Νικόλαο και τον Ά Αντιπρόεδρο Επιμελητηρίου Αχαϊας, κ. Τηλιγάδη Άριστείδη. Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

“Κύριοι,

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, εκφράζουν την αγανάκτησή τους, για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Αίγιο και η ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, σχετικά με τα απανωτά κρούσματα παραβατικότητας.

Τόσο σε Κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε Περιφερειακό – Δημοτικό επίπεδο, θα πρέπει να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περιοχή μας. Συνεχείς διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, άναρχη τροχοδρόμηση εντός πόλης με υψηλές ταχύτητες και διαπασών μουσική, ανεξέλεγκτο παρεμπόριο με την αντίστοιχη φοροδιαφυγή στα παράνομα πωληθέντα είδη.

Ευελπιστούμε στην μη υποβάθμιση της περιοχής μας, στην οποία γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε κάναμε οικογένειες και δραστηριοποιηθήκαμε επιχειρηματικά. Επιθυμούμε να ζούμε αξιοπρεπώς και ζητούμε την άμεση λύση του προβλήματος και την προστασία όλων μας από την επικίνδυνη παραβατικότητα.

Για την προστασία των εμπορικών και επιχειρηματικών επιχειρήσεων ΖΗΤΟΥΜΕ επιπλέον την κατάσχεση και καταστροφή όλων των διακινούντων παράνομων προϊόντων, ρουχισμό, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, γλάστρες, είδη σπιτιού και βεράντας αλλά και φρούτα, λαχανικά και εσπεριδοειδή. Είναι υποχρεωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες, Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Τελωνείο και Δήμος (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), να επιβάλουν τους απαραίτητους ελέγχους, τόσο στις Λαϊκές Αγορές όσο και σε σταθμευμένα ή περιφερόμενα αγροτικά ή κλειστού τύπου, βανάκια αυτοκίνητα, ώστε να κατάσχονται όλα τα παραπάνω προαναφερόμενα παράνομα προς πώληση προϊόντα και να καταστρέφονται.

Ζητούμε άμεσα την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος με την ασυδοσία που επικρατεί στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, ώστε να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η Ζωή μας και η Καθημερινότητά μας, ώστε κανένας Πολίτης, Έμπορος και Επιχειρηματίας να μην νιώθει ανασφάλεια ακόμα και στον ύπνο του. Ζητούμε την αύξηση της Ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή μας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου και Ακράτας, με επιπλέον προσωπικό από την Πάτρα ή την Αθήνα και όχι με ανακύκλωση του ήδη λιγοστού υπάρχοντος προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου.

Ως Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, επιφυλασσόμαστε προς κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και προς πάσα κατεύθυνση. Σε αυτό το έργο δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε θεατές, γι αυτό και σας καλούμε όπως παραστείτε σε σύσκεψη την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19.00μ.μ. στα γραφεία μας, Ι.Μεσσηνέζη 5, 1ος όροφος, με σκοπό την συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στο μείζον θέμα που απασχολεί την περιοχή μας.

Με Εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Χρονοπούλου                                     Αρχοντούλα Παναγοπούλου