Σύσκεψη καταστηματαρχών Αλυκής για τη βελτίωση των συνθηκών στην παραλιακή ζώνη

O Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου “Ο Άγιος Νικόλαος”, διοργάνωσε σύσκεψη όλων των καταστημάτων της παραλίας Αλυκής. Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία του επιμελητηρίου Αχαίας στο Αίγιο, και παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των καταστημάτων της Αλυκής δια της φυσικής τους παρουσίας ή με υπομνήματα, και  ο κ. Στράτος Βαρδάκης,  Πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης, Πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας και Δημοτικός Σύμβουλος. 

Η σύσκεψη διεξήχθη σε καλό κλίμα, ακούστηκαν προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη.  Συζητήθηκαν τρόποι για καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας, εντοπίστηκε η ανάγκη άμεσης ανεύρεσης χώρων στάθμευσης. Τέθηκε το θέμα της  καθαριότητας, και η τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας. Προτάθηκε ακόμα και η δημιουργία αφετηρίας και η χρήση των παροπλισμένων ποδηλάτων του Δήμου, ώστε να διευκολυνθεί η επισκεψημότητα και να απόσυμφορηθεί η κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όλα τα καταστήματα δεσμεύτηκαν να είναι αρωγοί και συνεργάτες στην επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά και να συνεργαστούν με το Σύλλογο και τα Δήμο για την άμεση τακτοποίηση τους.

Ο Κος Βαρδάκης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα θέματα στη Δημοτική Αρχή και να έχει απαντήσεις μέσα στην εβδομάδα, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του για την εξεύρεση λύσεων.

Ο σύλλογός μας αναλαμβάνει και φέτος την καθαριότητα όλης της παραλίας, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και να συνδράμει το έργο της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Κοινότητας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κο Αρίστο Τυλιγάδη, Αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου Αχαίας που παραχώρησε την αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αίγιο για τη σύσκεψη για την Αλυκή.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΥΚΗΣ