ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: 868 χιλ. Ευρώ στο Δήμο Αιγιάλειας από το πρόγραμμα Φιλόδημος

Σε νέες εντάξεις 58 έργων και μελετών του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» σε όλη την χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 135.922.680,11 ευρώ, προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Ειδικότερα, τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Φιλόδημος στην περιοχή της Αχαΐας αφορούν δράσεις για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Αιγιάλειας, ύψους 868.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότιτο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο έτυχε ευρείας αποδοχής από τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, αφορά σε εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές δίνονται στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να ωριμάσουν επιτέλους μελέτες που για χρόνια ήταν στο συρτάρι και να υλοποιηθούν στοχευμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα στον νομό Αχαΐας, στα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων από τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και Φιλόδημος ΙΙ ανέρχεται σε 22.623.030,80 ευρώ και αφορά έργα για την αναβάθμιση παιδικών χαρών (1,36 εκ), για τη βελτίωση αποχετευτικών συστημάτων (6,36 εκ), για την προμήθεια μηχανημάτων έργου (1,81 εκ), για την συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλείων χώρων (2,62 εκ), για τη βελτίωση ύδρευσης (6 εκ)  και για την υλοποίηση έργων και επενδύσεων (4,47 εκ).