Συνάντηση Παναγόπουλου – Πελετίδη στο Δημαρχείο Αιγίου – Hot spot και ανεργία στην ατζέντα των δύο Δημάρχων

Όσες διαβεβαιώσεις και να γίνονται τις τελευταίες µέρες, από υπεύθυνα υπουργικά χείλη, όλα δείχνουν ότι ο Αχαϊκός χώρος (Πάτρα και Αιγιάλεια) στο εγγύτατο µέλλον δεν θα αποφύγουν τα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε χθες και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι μόλις λάβει την ανάλογη υπουργική απόφαση,  θα καλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μόνο θέμα, αυτό της δημιουργίας hot spot. Χαρακτηριστικά τόνισε:

  • «Θα πρέπει να σταθούµε αντάξιοι των περιστάσεων. Το πρόβληµα είναι τεράστιο για όλη την Ελλάδα και είναι ρευστό. Κάθε µέρα αλλάζουν τα γεγονότα. Όταν θα έχουµε κάτι συγκεκριµένο θα γίνει έκτακτο δηµοτικό συµβούλιο προκειµένου να παρθούν αποφάσεις”.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΑΣ κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Πάτρας κ. Πελετίδης σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο Δήμαρχοι θα συζητήσουν το προσφυγικό θέμα και τη δημιουργία   Κέντρων Φιλοξενίας τόσο στην Αιγιάλεια όσο και στην Πάτρα εάν χρειαστεί.

Επίσης, θα συζητήσουν και το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας και στους δύο Δήμους που παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Τα στοιχεία για το νομό μας είναι σοκαριστικά: 1 στους 4 Αχαιούς είναι άνεργος. Στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, η ανεργία αγγίζει το 25%.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτό: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

 

panagopoulos-peletidis-1

panagopοulos-peletidis-3