Συνάντηση Καλογερόπουλου για συμμετοχή της Αιγιάλειας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Την Παρασκευή 6/9/2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Τρίπολης συνάντηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου με εκπροσώπους 4 πόλεων για τον εορτασμό του 2021. Στη συνάντηση συνόδευσε τον Δήμαρχο η κ. Μ. Τσουκαλά.
Συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποί τους, των Δήμων Καλαβρύτων, Καλαμάτας, Πύλου και Τρίπολης.
Με παράκληση του κ. Καλογερόπουλου την εκδήλωση συντόνισε  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Ζαχαριάς.
Σκοπός της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου και του κ. Ζαχαριά, ήταν η σύνδεση  των 5 πόλεων εν όψει της επετείου 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Σε καθεμιά από τις 5 πόλεις έχουν συμβεί σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Αγώνα της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων, ξεκινώντας από  την Αιγιάλεια που όπως είναι γνωστό πραγματοποιήθηκε η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσα και καταλήγοντας στην  Πύλο με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Όσοι μετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου αυτών των 5 πόλεων και τη διεκδίκηση ειδικού προγράμματος εκδηλώσεων, εν όψει του εθνικού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων.
Θα εκπονηθεί εκτός του ατομικού σχεδιασμού κάθε πόλης και ένα κοινό  σχέδιο που θα ενώνει όλες τις πόλεις. Θα αποσταλούν οι προτάσεις τις οποίες θα επεξεργαστεί κάθε Δήμος χωριστά και όλοι μαζί θα συναποφασίσουν αν είναι εφικτή αυτή η πρωτοποριακή και ενδιαφέρουσα συνεργασία.