ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Πολύ καλές εμφανίσεις και σημαντικές διακρίσεις πέτυχε για μια ακόμη φορά ο τοπικός μας Σύλλογός «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α΄, που διεξήχθη στο Λουτράκι στις 5 και 6 Ιουλίου. Συνολικά αγωνίστηκαν 8 αθλητές και αθλήτριες σε ατομικά αγωνίσματα αλλά και στα αγωνίσματα των Σκυταλοδρομιών.

Αναλυτικότερα, στα 300μ με Εμπόδια της κατηγορίας Παγκορασίδων Α΄ αγωνίστηκαν οι αθλήτριες Κυριακή Δημητρίου και Μαρία Καϊάφα. Στον προκριματικό αγώνα που έγινε το πρωί πέρασε στον τελικό η Κυριακή Δημητρίου με μεγάλο ατομικό ρεκόρ 48.48 και στον τελικό που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά κατέλαβε την 5η θέση βελτιώνοντας για δεύτερη φορά το ατομικό της ρεκόρ, όπως και το ρεκόρ του Συλλόγου με επίδοση 48.38. Η Μαρία Καϊάφα με νέο ατομικό ρεκόρ 51.75 κατέλαβε την 12η θέση. Στα 1000μ Παγκορασίδων Α΄ η Άννα Ιατροπούλου συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ και με επίδοση 3.07.71 κατέλαβε την 4η θέση, χάνοντας στο νήμα μια θέση στο βάθρο. Στα 1000μ Παμπαίδων Α΄ συμμετείχαν οι αθλητές Δημήτρης Γκραικιώτης, Αποστόλης Αντωνόπουλος και Παναγιώτης Κατσούλης καταλαμβάνοντας την 9η, 13η και 17η θέση με επιδόσεις 2.54.12, 3.01.68 και 3.04.15 αντίστοιχα, βελτιώνοντας και οι τρείς τους τα ατομικά τους ρεκόρ.

Την δεύτερη μέρα του Πρωταθλήματος αγωνίστηκε στα 3000μ ο αθλητής Ηλίας Καραμπούλας, που με ένα μεγάλο ρεκόρ επίδοσης 9.57.03 κατέλαβε την 5η θέση. Στις Σκυταλοδρομίες 4 Χ 300 μ, η ομάδα των Παγκορασίδων αποτελούμενη από τις Μαρία Καϊάφα, Κυριακή Δημητρίου, Άννα Ιατροπούλου και Δήμητρα Σκούρα, κατετάγη 10η ανάμεσα σε 19 συλλόγους με μία μεγάλη επίδοση 3.05.27, που συνέτριψε κατά 5 δευτερόλεπτα το παλιό ρεκόρ του Συλλόγου. Η ομάδα των Παμπαίδων αποτελούμενη από τους Ηλία Καραμπούλα, Δημήτρη Γκραικιώτη, Παναγιώτη Κατσούλη και Αποστόλη Αντωνόπουλο κατέλαβε την 11η θέση με επίδοση 2.45.81, επίσης ρεκόρ Συλλόγου.

Στο σύνολο, ο τοπικός μας Σύλλογος συγκέντρωσε 41 βαθμούς, μόλις 1 λιγότερο από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα πέρυσι, δείχνοντας ότι διατηρείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Αξιοσημείωτο είναι πως οι αθλητές και οι αθλήτριες του Αθηνόδωρου ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε αυτό το Πρωτάθλημα πραγματοποιώντας όλοι ατομικά ρεκόρ, καθώς και πολλά ρεκόρ Συλλόγου, φέρνοντας τους καλύτερους οιωνούς για τις επόμενες αγωνιστικές χρονιές.